Uutinen / 22.10.2020

Helenin ensimmäinen maalämpökohde Espooseen – poraukset käynnissä

Helen toteuttaa ensimmäisen maalämpöön perustuvan pilottikohteensa Espoossa sijaitsevaan taloyhtiöön. Pilottikohteiden avulla Helen kehittää maalämpöön perustuvia lämmitysratkaisuja asiakkaille, jotka haluavat lisätä omaa uusiutuvaa energiantuotantoa taloyhtiöönsä.

Teksti: Marina Galkin-Aalto

Helenin ensimmäiset maalämpökentän poraukset espoolaisen taloyhtiön tontilla ovat hyvässä vauhdissa. Maalämpökentän porausten jälkeen työ jatkuu lämmönkeruuputkistoihin liittyvillä maanrakennustöillä, maalämpöpumppujen ja muiden laitteistojen asennuksella ja urakoinnilla. Jouluun mennessä asiakkaalla on käytössään uusi lämmitysratkaisu ja energiatehokkaampi asunto-osakeyhtiö.

Helenin tavoitteena on hiilineutraali energiajärjestelmä. Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamisella ja uusiutuvan energian lisäämisellä on erittäin suuri potentiaali vähentää asumisen päästöjä. Helen tuo asiakkailleen kaukolämmön ja sähkön rinnalle hajautettua energiantuotantoa, kuten aurinkoenergiaa ja nyt myös maalämpöä.

Uusi lämmöntuotannon malli yhdistää kauko- ja maalämmön parhaat puolet

Uusi lämmöntuotannon malli yhdistää kauko- ja maalämmön parhaat puolet sekä optimoi niiden käyttöä. Maalämpö on hyvä vaihtoehto, mutta usein kaukolämpö tai molempien yhdistelmä on paras ratkaisu. Asiakas voi hankkia Heleniltä myös uusiutuvaa kaukolämpöä.

- Maalämpö on viime aikoina herättänyt kiinnostusta yhä useammassa taloyhtiössä ja kiinteistössä. Maalämpöön perustuvan lämmitysratkaisun pitkä elinkaari sekä omavarainen ja päästötön lämmöntuotanto tuovat houkuttelevan vaihtoehdon erilaisia lämmitystaparatkaisuja pohtivalle. Vastaamme asiakkaiden tarpeisiin tarjoamalla maalämpöratkaisuja niin taloyhtiöille, kiinteistöille kuin kortteleillekin, kertoo tuotepäällikkö Annukka Saari Helenistä.

Pilotti liittää useita uusiutuvaan energiaan pohjautuvia ratkaisuja kiinteistöön

Käynnissä olevaan Espoossa sijaitsevaan pilottikohteeseen Helen toteuttaa maalämmön lisäksi myös aurinkopaneelit kiinteistön katolle, sähköautojen latauspisteet, taloyhtiön lämmitystä optimoivan Kiinteistövahdin sekä patteriverkoston säädön.

- Espoon-pilottimme on esimerkki uusista energiatehokkaista kokonaisratkaisuistamme. Helen on aktiivisesti mukana kehittämässä ja toteuttamassa asiakkaille ratkaisuja, jotka vähentävät päästöjä ja parantavat energiatehokkuutta, sanoo ratkaisuliiketoiminnan johtaja Sari Mannonen Helenistä.

Pilottikohteiden avulla Helen kehittää maalämpöön perustuvia lämmitysratkaisuja asiakkaille, jotka haluavat lisätä omaa uusiutuvaa energiantuotantoa taloyhtiöönsä. Asiakkaalla on mahdollisuus valita haluamansa lämmitystapa avaimet käteen -periaatteella. Maalämpöratkaisuun sisältyvät niin alkuvaiheen kohteen kartoitus kuin asennetun lämmitysjärjestelmän huolto ja ylläpito.

Maalämpöratkaisut toteutetaan tapauskohtaisesti taloyhtiön tarpeiden sekä tontin ja rakennusten asettamien reunaehtojen mukaisesti. Maalämpöjärjestelmän, samoin kuin muidenkin energiaratkaisujen, tulee olla energiatehokkaita, ekologisia sekä taloudellisesti kannattavia.


Faktat:
  • Helenin ensimmäinen maalämpöpilotti toteutetaan espoolaiseen taloyhtiöön.
  • Helen tarjoaa maalämpöratkaisuja avaimet käteen -periaatteella.
  • Maalämpökohteet voivat olla yksittäisiä kiinteistöjä tai isompia alueita.
  • Maalämpö voidaan yhdistää myös kaukolämpökiinteistöihin.
  • Kiinteistö- ja korttelikohtaisten maalämpöratkaisujen lisäksi Helen selvittää myös isomman mittaluokan keskisyvien ja syvien geotermisten lämpölaitosten rakentamista.