Uutinen / 10.5.2021

Asiakkaille lisää ennustettavuutta kaukolämmön hintaan - Helen lanseeraa Kiinteähintaisen kaukolämmön

Energiayhtiö Helen on lanseerannut kaikille kaukolämpöasiakkailleen uuden Kiinteähintaisen kaukolämpötuotteen. Uudella tuotteella voi varmistaa lämmitysenergian kustannukset peräti kolmeksi vuodeksi. Tuote helpottaa asiakkaiden talouden hallintaa ja tasaa lämmityskuluja erilaisten talvien välillä.

Suurin osa helsinkiläisistä kiinteistöistä lämpenee kaukolämmöllä. Helen teetti kesällä 2020 mielikuvatutkimuksen kaukolämmöstä ja sen mukaan 81 % omakotiasujista, taloyhtiöistä ja isännöitsijöistä piti kaukolämpöä hyvänä ja luotettavana lämmitysmuotona.

- Kiinteähintaisella kaukolämmöllä tarjoamme selkeän ja ennustettavan energiahinnan taloyhtiöille ja omakotiasujille, mikä helpottaa tulevien lämmityskulujen budjetoinnissa. Tämä on asiakkaillemme kiinnostava tuote, sillä se pitää kaukolämmön energiahinnat tasaisina kolmen vuoden sopimusperiodin ajan. Investoimme jatkuvasti hiilineutraaliin tuotantoon, mikä vähentää tulevaisuudessa esimerkiksi päästöoikeuksien ja polttoaineverotuksen vaikutuksia kaukolämmön hinnoitteluun, kertoo Helenin myynti- ja asiakasjohtaja Anu-Elina Hintsa.

Ulkolämpötila vaikuttaa vahvasti kiinteistöjen lämmön tarpeeseen ja sitä kautta asiakkaiden lämmityskustannuksiin. Esimerkiksi helmikuussa 2021 Helsingin keskilämpötila oli -6,6 astetta, kun vastaavana ajankohtana vuonna 2020 lämpötila oli +1,4 astetta. Lämpöä käytettiinkin 23 prosenttia enemmän tammi-maaliskuussa kuin viime talvena. Kiinteähintainen kaukolämpö on Helenin ensimmäinen vaihtoehtoinen hinnoittelumalli, jonka asiakkaat voivat valita perinteisen kaukolämmön rinnalla. Tuotteessa on neljä hintakautta, joiden energiamaksut ovat kiinteät: kevät, kesä, syksy ja talvi. Asiakas solmii kolmen vuoden määräaikaisen sopimuksen.

Kaukolämpöverkko alustana kaikille lämmöntuotantomuodoille

Kaukolämmön kehittyminen näkyy Helenin asiakkaille paitsi uusina tuotteina myös hiilineutraaleina lämmön tuotantotapoina. Kaukolämpö tulee olemaan hiilineutraalia vuonna 2035. Kaukolämmön päästöt tippuvat 40% jo lähivuosina, kun kivihiilen poltto Hanasaaren voimalassa loppuu.

- Olemassa oleva kaukolämpöverkko toimii erinomaisena alustana kaikille lämmöntuotantomuodoille. Kaupungin katujen alla kulkee kaukolämpöputkia 2500 km ja ne mahdollistavat sen, että helsinkiläisiä kiinteistöjä voidaan muuttaa suurella skaalalla hiilineutraaleiksi lämmön suhteen. Tälläkin hetkellä asiakkaille on tarjolla Uusiutuvaa kaukolämpöä ja Kiertolämpöä, kertoo Helenin ratkaisut ja tuoteportfolion kehitys -yksikön johtaja Sari Mannonen.

Hiilineutraalia tuotantoa rakennetaan parhaillaan Helenin lämpöpumppulaitoksella Sörnäisissä, jonne tulee kaksi uutta lämpöpumppua. Vuosaaressa rakennetaan merivesilämpöpumppua sekä biolämpölaitosta. Ruskeasuon geotermisen lämpölaitoksen rakentaminen käynnistyy kesällä. Lisäksi selvityksen alla on esimerkiksi Kilpilahden teollisuusalueen hukkalämmöt sekä laajamittainen merivesilämpöpumppujen hyödyntäminen.

Lue lisää Kiinteähintaisen kaukolämmön tuotesivuilta

Lue lisää aiheesta

Lämpö