Uutinen / 23.6.2021

Helen kunnostaa energiaverkkoja Runeberginkadulla - poikkeusliikennejärjestelyjä tiedossa

Helen aloittaa mittavat energiaverkkoihin liittyvät katutyöt Runeberginkadulla. Työmaa aiheuttaa merkittäviä poikkeusjärjestelyjä liikenteeseen Runeberginkadulla välillä Hietaniemenkatu ja Arkadiankatu. Työmaa alkaa 1.7. ja kestää syyskuun alkupuolelle.

Työmaa on merkittävä Helen-konsernin yhteishanke, jossa uusitaan koko maanalainen energiainfra (kaukolämpö, kaukojäähdytys ja sähköverkko) kerralla kuntoon. Vanhimmat energiaverkkojen uusittavat osat ovat peräti 1950-luvulta. Työmaan suunnittelua on tehty yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa ja suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota työmaan nopeaan läpimenoaikaan ja liikennejärjestelyihin. Poikkeuksellisesti liikenne katkaistaan kokonaan työmaa-alueelta. Jalankulku, tontille ajo ja hälytysajoneuvot ovat ainoat, mille järjestetään tilaa työmaa-alueelta.

- Tavoitteena poikkeuksellisilla liikennejärjestelyillä on taata nopea työmaan eteneminen ja turvallinen kulku kaikille osapuolille. Auto- ja pyöräliikenne kierrätetään kokonaan työmaan ohi. Näin saadaan lyhennettyä työmaan kestoa jopa kaksi kuukautta, kertoo verkkopäällikkö Lauri Utriainen Helenistä.

Pyöräliikenne ohjataan kulkemaan Lapuankadun ja Hietaniemenkadun kautta. Bussiliikenteen reittiin nro 39 tulee myös pieni muutos Hankenin kohdalla olevan pysäkin suhteen. Autoilijat voivat kiertää työmaa-alueen joko Mechelininkadun tai Fredrikinkadun kautta.

Työmaalla Helen osallistuu Helsingin kaupungin järjestämään vuoden katutyömaakilpailuun.

- Kokeilemme tällä työmaalla uudenlaisia toteutustapoja katutöihin. Esim. liikennejärjestelyihin liittyen asennamme karttataulut osoittamaan kiertoreitit ja pyöräreitit maalataan katuun. Toivomme kuntalaisilta aktiivista palautetta työmaajärjestelyistä, toteaa verkkopäällikkö Lauri Utriainen.

Töitä tehdään pääosin arkipäivisin klo 07.00-19.00, poikkeuksellisista työskentelyajoista kerrotaan erikseen nettisivuilla helen.fi.

Runebergin työmaan liikennejärjestelyt


Faktat:

  • Helen-konsernin emoyhtiö Helen Oy vastaa kaukolämpö- ja kaukojäähdytysverkostosta Helsingissä. Tytäryhtiö Helen Sähköverkko Oy vastaa Helsingin alueen sähköverkosta ja siihen liittyvistä palveluista.
  • Kaukolämpöverkon uusittava johto-osuus on vuonna 1957 rakennettu. Modernisointityöllä saavutetaan merkittäviä energiasäästöjä uusien kaukolämpöputkien parantuneen lämmöneristämiskyvyn takia.
  • Sähköverkon vanhimmat uusittavat osat myös 1950-luvulta.
  • Ennakoivilla huoltotöillä saadaan mahdollisesti vikaantuvat paikat korjattua ennen kuin ne näkyvät asiakkaille käyttökatkoina.
  • Nykyinen kaukolämpöverkosto toimii erinomaisena alustana kaikille tulevaisuuden lämmöntuotantoratkaisuille

Tietoa Helsingin kaupungin katutyömaakilpailusta

Lue lisää aiheesta

Lämpö