Uutinen / 5.5.2021

5000 euron tukia harrastajille myöntävän Helenin haastekisan lähettiläs Roni Back korona-ajasta: ”Olen jättänyt pois turhan FOMO-ajattelun”

Energiayhtiö Helen toteuttaa toisena vuonna peräkkäin maanlaajuisen tempaushaasteen löytääkseen ryhmiä ja seuroja, jotka opettavat videoilla positiivista energiaa levittäviä taitoja. Viidestä voittajasta jokainen palkitaan 5000 euron tuella ja niiden valintaan osallistuu tempauksen suojelijana toimiva, Suomen tubettajien keihäänkärki Roni Back. Kisahaasteella Helen haluaa tukea suomalaista harrastetoimintaa epävarmoina taloudellisina aikoina. Hakuaika seuroille ja ryhmille on 5.5.–6.6.2021.

Korona-aika on vaikuttanut meistä jokaiseen, eivätkä Roni Backin kaltaiset kuuluisuudet ole poikkeus. Poikkeusolosuhteet ovat tuoneet muutoksia niin Backin henkilökohtaiseen siviilielämään kuin myös hänen työhönsä somevaikuttajana.

”Suurin harmitus on varmasti ollut se, että tyttöystäväni oli tähdännyt neljä vuotta olympialaisiin, mutta koronan takia kisat peruuntuivat. Meillä oli myös tarkoituksena matkustella ympäri maailmaa nyt, kun olemme vielä nuoria eivätkä velvollisuudet estä reissailua. Olen kuitenkin päässyt seikkailemaan Suomessa, mikä on ollut todella kivaa! Esimerkiksi viime syksynä kiipesin Haltin huipulle, Suomen korkeimpaan kohtaan. Vaellusmatkaa taisi olla 60 kilometriä. Kyllä Suomessakin riittää nähtävää ja koettavaa”, Back kertoo.

”Ujona ihmisenä olen huomannut, että uusien ihmisten tapaaminen on tullut entistä jännemmäksi. Sitä tapahtuu nykyään niin harvoin, että aina on vähän jumissa tilanteen sattuessa kohdalle. Olen kuitenkin ottanut sen haasteena, koska sosiaalisuudessa voi kehittyä, kun vaan uskaltaa haastaa itsensä! Työn puolesta olen keskittynyt kehittelemään lukuisia superhyviä ideoita, joita pääsemme toteuttamaan, kun maailma normalisoituu. Tärkein tehtäväni poikkeusaikoina on ollut luoda iloista fiilistä ja helpotusta muiden arkeen videoideni avulla”, supersuosittu tubettaja ja viihdyttäjä jatkaa.

Paljon uuden opettelua – hurjimpana takaperinvoltti

Positiivisen energian levittämiselle onkin ollut viimeisen vuoden aikana erityisen kova tarve, sillä moni lapsi ja nuori on kokenut etäkoulunkäynnin sävyttämän vuoden raskaaksi. Harrastustoiminnan joutuminen tauolle on poistanut arjesta virikkeitä sekä tehnyt uuden oppimisesta ja taitojen kehittämisestä aiempaa vaikeampaa. Siksi Helen kannustaa harrasteryhmiä ja -seuroja kuvaamaan omaa osaamistaan ja lähettämään videot kisaan, jonka kautta kikat ja muut taidot päätyvät innokkaiden kokeilijoiden opeteltaviksi.

Myös Back on poikkeusaikana ammentanut hyvää fiilistä uuden opettelusta ja keskittymällä vain siihen, mihin voi itse vaikuttaa.

”Olen jättänyt pois turhan FOMO-ajattelun (fear of missing out). Täytyy olla kiitollinen niistä asioista, joita voi tehdä, eikä saa harmitella sitä mistä jää paitsi. Olen mökkeillyt paljon, ja sitä varmaan tulee taas ikävä, kun maailma normalisoituu ja reissut vievät mukanaan kaikkialle muualle. Olen myös opetellut uusia taitoja: kutonut pipon, opetellut kävelemään narulla ja ajamaan yksipyöräisellä sekä viimeisimpänä opetellut hyppäämään takaperinvoltin, joka oli kaikista hurjin asia mitä olen tehnyt.”

Backilla on nuorille selkeät vinkit jaksamiseen, ja niitä hän suositteleekin aivan kaikille.

”Älkää passivoituko. Seikkailkaa. Kokeilkaa uusia asioita. Telttailkaa. Hypätkää järveen, vaikka vesi olisi kylmää. Käykää kalassa. Kerätkää postimerkkejä. Opetelkaa soittamaan kitaraa. Uskaltakaa astua epämukavuusalueelle, pois siitä omasta kuplasta, mihin helposti jää jumiin. Te pystytte mihin vain, sanokaa mun sanoneen!” koko Suomen nouseva nuoremman polven viihdetaiteilija kannustaa.

Kisassa pärjää, kun tuo esiin palon ja ylpeyden

Helenin haastekisan lähettilääksi Back valittiin juuri siksi, että hän on hyvä esimerkki henkilöstä, joka säteilee hyvää mieltä ympärilleen – aito positiivisen energian lähettiläs siis.

”Roni on avoin ja ennakkoluuloton, mistä kertoo jo hänen päätöksensä opetella takaperinvoltti viikossa. Roni on vilpitön, helposti lähestyttävä ja samastuttava sekä uskoo yhteistyön voimaan ja hyvän mielen levittämiseen. Hän edustaa kaikkea sitä, millä tässä kisassa pärjää: hyvää meininkiä, seurahenkeä parhaimmillaan, yhdessä tekemisen riemua, paloa omaan juttuun sekä ylpeyttä omaa tekemistä kohtaan. Hyvän energian aikaansaaminen vaatii avoimuutta, ennakkoluulottomuutta sekä uskoa yrittämiseen ja yhdessä tekemiseen”, sanoo Helenin markkinointi- ja viestintäjohtaja Sohvi Salmelin.

Seuroissa piilee valtava näkymätön voima

Helen järjesti vastaavan tempaushaasteen ensimmäistä kertaa viime vuonna ja siihen osallistui 72 seuraa Helsingistä Kolariin. Kokemus opetti Helenille paljon hyvästä energiasta ja sen levittämisestä.

”Harrastajilla on suuri tarve ja palo esitellä omaa osaamistaan ja toimintaansa. Jopa yllätyimme siitä, kuinka valtava näkymätön voima seuroissa ja ryhmissä piilee, ja juuri sen pyrimme valjastamaan tähän hyvää mieltä tuottavaan haasteeseen. Helenillä kannamme huolta siitä, miten korona-aika on vaikuttanut harrastustoimintaan sekä lasten ja nuorten hyvinvointiin. Harrastusinnon ja taitojen ylläpitäminen näinä aikoina on erityisen vaikeaa, ja siksi haluamme olla mukana mahdollistamassa harrastuksissa kertyvien taitojen ja energian jakamisen. Pandemian keskellä erityisesti taito nähdä positiivisia asioita ja kiinnittää niihin huomiota on meille kaikille oppimisen arvoista. Tarvitsemme kaikki nyt sisukkuutta ja kykyä innostua uudesta”, Salmelin sanoo.

FAKTA: HELENIN TEMPAUS

• Haku alkaa 5.5. ja hakuaika päättyy 6.6.2021. Voittajat julistetaan seuraavalla viikolla (viikko 23)
• Mukaan voivat ilmoittautua ryhmät ja seurat ympäri Suomen
• Tavoitteena on saada mukaan mahdollisimman edustava kirjo harrastuksia. Urheilujoukkueiden lisäksi esimerkiksi partioryhmät ja erilaiset kerhot ovat enemmän kuin tervetulleita!
• Ryhmän tulee kuvata video, jossa he esittelevät ja opettavat harrastukseen liittyvän taidon
• Hyvä video herättää katsojassa innostuksen kokeilla temppua ja auttaa ymmärtämään mikä kaikki tekee lajista tai harrastuksesta parhaan ikinä. Videon luova toteutus on iso plussa!
• Myös yleisöäänet vaikuttavat lopputulokseen
• Viisi voittajaa palkitaan 5 000 euron tuella ja ne saavat teoksensa näkyville myös Helenin somekanaviin

Lue lisää aiheesta

Helen