Uutinen / 19.12.2022

Helen lanseeraa asiakkailleen uuden sähkön säästöön kannustavan hintarajoitteisen tuotteen perushinnalla 20 c/kWh

Suomen ja Euroopan energiamarkkinoilla on tällä hetkellä kaksi erittäin suurta haastetta. Sähkön hinta on epätavallisen korkealla ja sähkön riittävyys on koetuksella. Näistä syistä johtuen Helen on päättänyt lanseerata asiakkailleen uuden määräaikaisen tuotteen, joka auttaa asiakkaita erittäin haastavassa tilanteessa. Uusi tuote kannustaa asiakasta säästämään sähköä kohdistamalla sähkönkulutustaan vuorokauden edullisimmille tunneille, ja tämän lisäksi peruskulutuksen energianhinta on rajattu merkittävästi viime aikojen markkinahintaa alemmas.

– Poikkeuksellinen tilanne vaatii poikkeuksellisia ratkaisuja. Lanseeraamalla uuden tuotteen tarjoamme asiakkaillemme helpotusta arkeen asettamalla sähköenergian hinnalle huomattavasti viime aikojen markkinahintoja alhaisemman hintarajoitteen, ja tämän lisäksi asiakas voi entisestään pienentää laskuaan ajoittamalla omaa sähkönkulutusta. Kannustamme ihmisiä fiksuun ja tehokkaaseen energiankäyttöön, jotta välttyisimme sähköpulatilanteelta, sanoo Helen Oy:n myynti- ja asiakaspalvelujohtaja Anu-Elina Hintsa.

Helen tulee asiakkaitaan vastaan määräaikaisella tuotteella, jossa sähkö maksaa 20 c/kWh ja tämän päälle tulee oman kulutuksen ajoituksen mukainen vähennys tai lisäys. Mikäli asiakas kuluttaa suhteessa enemmän vuorokauden halpoina tunteina, hän hyötyy tästä alempana hintana. Mutta mikäli asiakas kuluttaa kalliina tunteina, hinta on hiukan suurempi. Tyypillisesti tällä joustolla voi vaikuttaa omaan hintaan +/- 5 c/kWh.

Tuote on saatavilla ainoastaan Helenin asiakkaille. Tällä tarkoitetaan Helenin toimitusvelvollisuuden* piirissä olevia asiakkaita (kuluttajat ja yritykset) sekä Helenin nykyisiä jakeluverkon ulkopuolisia kuluttaja-asiakkaita, jotka ovat Helenin asiakkaita tai ovat solmineet sopimuksen ennen 19.12.2022. Tuotteen ostaminen tapahtuu digitaalisesti helen.fi:ssä ja asiakkaillemme lähetetään tuotteesta henkilökohtainen viesti. Tuote on ostettavissa 1.1.2023 alkaen, ja sopimus voi astua voimaan aikaisintaan 16.1.2023 alkaen. Tuote on määräaikainen kuuden (6) kuukauden sopimuksella, ja sen voi ostaa vuoden ensimmäisen kvartaalin aikana eli viimeistään 31.3.2023. Silloin ostettu tuote on voimassa aina 30.9.2023 asti. Tuotteen hinta, 20 c/kWh, on voimassa kiinteänä koko kuuden kuukauden ajan. Helen arvioi tuotteen jatkoa määräaikaisuuden päättyessä.

– Ymmärrämme asiakkaidemme huolen sähkön korkeasta ja arvaamattomasta hinnasta ja haluamme tarjota heille vakautta energiakriisissä. Luonnollisesti tämä ei ole taloudellisesti kannattava ratkaisu Helenille ja tulee vaikuttamaan merkittävästi koko yhtiön kannattavuuteen. Haluamme kuitenkin olla alan suunnannäyttäjä ja tällaisina hetkinä on pystyttävä yhtiön kannalta vaikeisiinkin ratkaisuihin, toteaa Anu-Elina Hintsa.

Mikäli Suomen valtion suunnittelemat toimenpiteet korkeiden sähkön hintojen helpottamiseksi korvaavat tai ovat ristiriidassa tämän Helenin tuotteen tavoitteen tai toteutuksen kanssa, tälle esitetylle toimenpiteelle ei mahdollisesti ole tarvetta. Näin ollen Helen pidättää oikeuden muuttaa tuotteen ehtoja.

* Toimitusvelvollisuus tarkoittaa Helen Sähköverkon jakelualueella sijaitsevaa käyttöpaikkaa, jonka sähkön vuosikulutus on enintään 100 000 kWh/vuosi tai pääsulake korkeintaan 3 x 63 A.

Lue lisää aiheesta

Fiksu energiankäyttö Yritykset