Uutinen / 3.2.2022

Helen lisää edelleen tuulivoimatuotantoaan uudella investoinnilla

Helen jatkaa investointejaan uusiutuvaan energiaan hankkimalla yhdessä Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahaston kanssa Kalistannevan tuulipuiston ranskalaiselta VALOREM-konsernilta.

Tuulivoimala-Helen-Lakiakangas-1200x630.jpg

Investointi on jälleen yksi konkreettinen askel kohti vuodelle 2030 asetetun hiilineutraalisuustavoitteemme saavuttamista ja tukee siirtymistämme hiilineutraaliin energiatuotantoon ja hajautettuun energiajärjestelmään. Tuulivoima on yksi keino tuoda uusi energia-aikakausi kaikkien ulottuville.

Helenin strategia- ja yritysjärjestelyistä vastaava johtaja Antti Sallila kommentoi: ”Kalistannevan tuulipuiston hankkiminen yhdessä kumppanimme Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahaston kanssa on Helenille merkittävä askel matkallamme kohti hiilineutraaliutta ja jatkoa tuulivoimatuotannon edistämisstrategialle. Kalistannevan aloitettua toimintansa vuosittainen tuulivoimatuotantomme ylittää 1,5 TWh.”

Pohjanmaalla Kurikan lähellä sijaitsevaan tuulipuistoon tulee 30 tuuliturbiinia, ja sen kokonaiskapasiteetti on 165 MW. Tuulipuisto tulee tuottamaan 60 000 kotitalouden sähkönkulutusta vastaavan määrän sähköä vuosittain. Sen rakentaminen käynnistyy huhtikuussa 2022, ja sen arvioidaan olevan täysimittaisesti käytössä tammikuussa 2025. Helen on tuulivoimapuiston enemmistöosakas.

Ålandsbanken Tuulivoima on Suomen ensimmäinen tuulivoimaan sijoittava erikoissijoitusrahasto ja Kalistanneva on rahaston toinen sijoituskohde. ”Suuren kokoluokan tuulivoimapuistoon sijoittaminen yhdessä Helenin kanssa luo sijoittajillemme erinomaisen mahdollisuuden hyötyä kasvavan suomalaisen tuulivoimamarkkinan tuomista eduista”, kertoo Ålandsbanken Rahastoyhtiön sijoitusjohtaja Juha Känkänen.

Olemme Helenissä aktiivisesti kasvattaneet omaa tuulivoimatuotantoamme. Lakiakangas 3 -tuulipuiston 20 tuuliturbiinia alkoivat tuottaa sähköä vuoden 2022 alussa, ja joulukuussa 2021 ilmoitimme yhdessä Fortumin kanssa toteutettavasta hankkeesta, jossa Närpiöön ja Kristiinankaupunkiin rakennetaan kaksi yhteensä 56 turbiinin tuulipuistoa.

  

Helen Oy
Helen Oy tarjoaa helpompaa ja mutkattomampaa arkea yli 600 000 asiakkaalle Suomessa. Lämmön, jäähdytyksen ja sähkön lisäksi tarjoamme ratkaisuja alueelliseen ja uusiutuvaan energiaan, älykkäisiin kiinteistöihin sekä sähköiseen liikenteeseen. Kehitämme fiksumpaa hiilineutraalia energiajärjestelmää, jonka avulla jokainen voi tuottaa, käyttää ja säästää energiaa ympäristöä kunnioittaen. Tavoitteemme on saavuttaa energiantuotannossamme sataprosenttinen hiilineutraalius 2030. Yhdistetään voimat ja tehdään uuden energia-aikakauden mahdollisuuksista totta.
Lisätietoja: www.helen.fi

Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy
Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy hallinnoi Ålandsbankenin sijoitusrahastoja. Sijoitustarjonta on räätälöity Ålandsbankenin asiakkaiden sijoitustarpeisiin. Rahastoyhtiö perustettiin vuonna 1998 ja yhtiö on Ålandsbanken Abp:n kokonaan omistama tytäryhtiö. Tavallisten sijoitusrahastojen (UCITS) lisäksi yhtiöllä on oikeus hallinnoida vaihtoehtorahastoja (AIF).
Lisätietoja: www.alandsbanken.fi

VALOREM-konserni
VALOREM-konserni on riippumaton ranskalainen toimija vihreän energian alalla. VALOREM hallitsee uusiutuvan energian koko elinkaaren hankekehityksestä aina tuotantoon ja ylläpitoon, mukaan lukien projektinjohto, rakentaminen ja auditoinnit. Ranskassa VALOREM on tuulienergian edelläkävijä ja yhtiöllä on kansainvälisesti yli 360 työntekijää toiminta-alueenaan Ranskan ohella myös Ranskan Antillit, Kolumbia, Suomi ja Kreikka. Konserni hallinnoi ja valvoo yli 550 MW:n tuotantoa ja sillä on hankekehityksessä yli 5,5 GW:n portfolio.VALOREM on sertifioitu, ISO 9001 - laatu, ISO 14001 - ympäristö ja ISO 45001 - työterveys ja -turvallisuus.
Lisätietoja: www.valorem-energie.com

Lue lisää aiheesta

Hiilineutraalisuus