Uutinen / 5.4.2022

Helenille lisää tuulivoimalla tuotettua sähköä Suomen Hyötytuulen uudesta tuulipuistosta

Helenin tuulivoimalla tuotetun sähkön määrä lisääntyy entisestään, kun Suomen Hyötytuuli Oy teki investointipäätöksen Oosinselän tuulipuiston rakentamisesta Poriin ja sen naapurikuntaan Eurajoelle. Helenin kokonaan omistama tytäryhtiö Oy Mankala Ab on yksi Hyötytuulen osakkaista ja Mankalan osuus Oosinselän tuulipuistosta on 25 prosenttia.

Investointi on arvoltaan noin 115 M€. Tuulipuiston rakentaminen alkaa keväällä 2022 ja se on tuotannossa vuodenvaihteessa 2023/2024. Oosinselän tuulipuistoon rakennetaan yhteensä 15 tuulivoimalaa, jotka ovat kokonaisteholtaan 93 MW. Turbiinien osalta on tehty toimitussopimus Vestaksen EnVentus V162-6.2 MW voimaloista.

Olemme Helenissä aktiivisesti kasvattaneet myös omaa tuulivoimatuotantoamme. Kerroimme helmikuussa, että hankimme yhdessä Ålandsbanken Tuulivoima Erikoissijoitusrahaston kanssa Kalistannevan tuulipuiston ranskalaiselta VALOREM-konsernilta. Tuulipuistoon tulee 30 tuuliturbiinia, ja sen kokonaiskapasiteetti on 165 MW. Lakiakangas 3 -tuulipuistomme 20 tuuliturbiinia alkoivat tuottaa sähköä tämän vuoden alussa, ja joulukuussa 2021 ilmoitimme yhdessä Fortumin kanssa toteutettavasta hankkeesta, jossa Närpiöön ja Kristiinankaupunkiin rakennetaan kaksi yhteensä 56 turbiinin tuulipuistoa.

Investointimme ovat konkreettisia askeleita kohti vuodelle 2030 asetetun hiilineutraalisuustavoitteemme saavuttamista ja tukevat siirtymistämme hiilineutraaliin energiatuotantoon ja hajautettuun energiajärjestelmään. Tuulivoima on yksi keino tuoda uusi energia-aikakausi kaikkien ulottuville.

Lue lisää aiheesta

Hiilineutraalisuus Hiilineutraalisuus