Uutinen / 17.5.2023

Harvard Business School valitsi Helenin hankekumppanikseen

Isännöimme äskettäin viikon ajan Helsingissä opiskelijoita Harvard Business Schoolista osana ”FIELD Immersion” -nimistä kurssia. Helen oli yksi 171:stä FIELD Immersion -kumppanista, jotka edustivat yhteensä 15:tä kaupunkia 15 maassa. Helenin vierailijoiden harjoitustyön aihe oli suunnitella uudenlaisia lähestymistapoja asiakkaiden uusiutuvaan energiaan liittyviin mielikuviin ja valmiuksiin ottaa uusia palveluita käyttöön.

”Mahdollisuus tehdä yhteistyötä Harvard Business Schoolin kanssa on innostavaa, ja on hienoa päästä perehdyttämään MBA-opiskelijota energia-alaan luokkahuoneen ulkopuolella,” sanoo Helenin Business Design Lead, Alexander Rodichev.

”Harvardin energinen tiimi toi tuoreita näkemyksiä liiketoimintaamme ja he haastattelivat lyhyessä ajassa monta asiakasta kehittääkseen vaihtoehtoisia konsepteja meille”, kertoo Helenin Head of New Solutions and Growth Portfolio, Tanja Kotro.

harvard-business-school.png

Kuvassa Harvard Business Schoolin professori Martin Sinozich ja opiskelijaryhmä sekä Helenin edustajat Alexander Rodichev ja Tanja Kotro.


FIELD Immersion -kurssin tarkoitus on vahvistaa ja kehittää opiskelijoiden kykyä toimia tehokkaasti erilaisissa liike-elämän tilanteissa. Helenin edustajat projektissa, Alexander Rodichev ja Tanja Kotro sekä ratkaisut ja tuoteportfolion kehityksen johtaja, Sari Mannonen, työskentelivät opiskelijoiden kanssa etänä heidän saapumistaan edeltävinä kuukausina. Suomessa ollessaan opiskelijat esittelivät ideoitaan Helenin edustajille, tekivät kuluttajatutkimusta kenttätyönä Helsingissä ja esittivät lopulliset suosituksensa johtoryhmälle.

Katso videolta, kun Harvard Business Schoolin opiskelija, Christina Vourakis, kertoo tarkemmin ryhmän tutkimuksesta ja kokemuksistaan Helenissä. 

Opiskelijat pääsivät ”oppimaan tekemällä” osallistumalla haasteeseen, jossa heidän tuli esitellä uusi tuote, palvelu tai asiakaskokemus kumppaniyritykselle. Opiskelijoilta vaadittiin muun muassa kontekstuaalisen ymmärryksen ja yhteistyötaitojen kehittämistä sekä arvon tuottamista vieraassa kontekstissa.

Harvard kiittää hankekumppaneita arvokkaan oppimiskokemuksen tarjoamisesta.

”Olemme äärimmäisen kiitollisia Helenille ja kaikille FIELD Immersion -hankekumppaneille kaikesta, mitä he ovat tehneet opiskelijoidemme hyväksi,” sanoo Professor of Business Administration and Faculty Chair for the FIELD Immersion, Carrie Elkins. ”Opiskelijat hyötyvät kokemuksesta valtavasti, ja toivon että siitä on etua myös kumppaneillemme.”