• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Vinkit

Induktioliesi on energiatehokas

  • Teksti: Kati Särkelä
  • Kuvat:
  • 2016-12-19
Induktioliesi kuluttaa vähemmän sähköä kuin valurautalevy tai perinteinen keraaminen taso. Induktiolieden magneettikenttä ei ole vaarallinen.

Hyvää ruokaa energiatehokkaasti

1. Induktioliesi on energiataloudellisin liesivaihtoehto. Se kuluttaa sähköä noin 40 prosenttia vähemmän kuin valurautalevy ja 20 prosenttia vähemmän kuin perinteinen keraaminen taso. Induktioon perustuvat keittotasot ovat jonkin verran perinteisiä liesiä kalliimpia. Toisaalta säästöä tulee käytössä, sillä ruuan kuumennusaika on lyhyt.

Valurautalevyillä varustettu sähköliesi kuluttaa suhteessa muihin paljon energiaa, koska levyjen kuumeneminen ja tehon säätyminen on hidasta.

2. Ruuanlaitossa voi säästää energiaa käyttämällä paksupohjaisia ja kannellisia keittoastioita. Lieden käyttöä voi korvata mikroaaltouunilla ja vedenkeittimellä. Erityisesti valmiin ruuan kuumentamisessa mikro on nopeampi ja energiataloudellisempi kuin liesi.

3. Verkkokeskusteluissa liikkuu monenlaisia väitteitä induktiolieden magneettikentän vaarallisuudesta, huoli on kuitenkin turha. Kaikki sähkölaitteet muodostavat heikon, mutta turvallisissa rajoissa olevan magneettikentän, eikä induktioliesikään oikein käytettynä tee poikkeusta.

Induktioliesi vähentää palovammojen vaaraa, koska se lämpenee vain astian pohjan kokoisella alueella. Virta katkeaa heti, kun astian nostaa pois liedeltä. Induktioliedellä voi käyttää vain magnetoituvia keittoastioita, esimerkiksi alumiiniset kattilat eivät käy.

 

Uusi sähkösopimus

Tutustu sähkösopimuksiimme ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Katso sähkön hinnat ja tee sähkösopimus

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Pakkaspäivän energiavinkit

Talvi on parhaimmillaan. Hyödynnä pakkaspäivän helpot ja hyödylliset energiavinkit!
  • Vinkit

Uusi kuivaus­rumpu säästää sähköä

Kuivausrumpu on kylppärin kotiapulainen. Pyykin kuivaamisen lisäksi se kerää talteen vaatenukan, joka muuten kertyisi villakoirina sängyn alle. Lue kuivausrummun sähkönkulutuksesta ja sen energiatehokkaasta käytöstä! 

Hyvää ruokaa energiatehokkaasti

Arkiruoan valmistuksessa ei välttämättä aina ehdi miettimään omien valintojensa ja toimintatapojensa taloudellisuutta tai ympäristöystävällisyyttä. Energiatehokkuus keittiössä on pieniä arjen tekoja ja kestäviä valintoja.