• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Vinkit

Konepesu kannattaa

  • Teksti: Markku Mannila, Marja Einesalo
  • Kuvat:
  • 2016-12-19
Tiesitkö, että säästät huomattavan määrän energiaa ja vettä, kun peset astiasi astian­pesukoneessa? Käsin tiskaaminen kuluttaa paljon enemmän ympäristöä ja rahaa kuin konepesu. Entä arvaatko, kuinka monta ämpärillistä vettä tarvitaan 20 minuutin suihkuun?

Tiesitkö, että juoksevan veden alla tiskatessa kuluu energiaa vuodessa 1570 kilowattituntia enemmän kuin astianpesukoneella pestessä?

Jos puolestaan peset astiat koneessa sen sijaan, että tiskaisit ne juoksevan veden alla, säästät vettä 123 litraa pesukerralla ja 44 895 litraa vuodessa.

Jos nelihenkinen perhe muuttaa kaikki 20 minuutin suihkunsa viisiminuuttisiksi, vettä säästyy 262 800 litraa vuodessa. Veden lämmittämiseen kuluvaa energiaakin tarvitaan huomattavasti vähemmän: muutoksella säästetään 9 200 kilowattituntia energiaa vuodessa.

Julkaistu Helen 3/2015 

Uusi sähkösopimus

Tutustu sähkösopimuksiimme ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Katso sähkön hinnat ja tee sähkösopimus

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Valaise kotisi energia­tehokkaasti

Syysiltojen pimetessä on aika kiinnittää huomiota kodin ja pihapiirin valaistukseen sekä valaisimien kuntoon.
  • Vinkit

Uusi kuivaus­rumpu säästää sähköä

Kuivausrumpu on kylppärin kotiapulainen. Pyykin kuivaamisen lisäksi se kerää talteen vaatenukan, joka muuten kertyisi villakoirina sängyn alle. Lue kuivausrummun sähkönkulutuksesta ja sen energiatehokkaasta käytöstä! 

Kodinkoneet ja kodin turvallisuus

Nykyaikainen tekniikka tuo turvaa arkeen. Myös hyvä valaistus lisää turvallisuutta.