• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Vinkit

Pakkaspäivän energiavinkit

  • Teksti: Sari Loukasmäki
  • 2016-12-19
Talvi on parhaimmillaan. Hyödynnä pakkaspäivän helpot ja hyödylliset energiavinkit!

Talvi on parhaimmillaan. Hyödynnä pakkaspäivän vinkit!

Sulata pakastin

Pakastimen sulatus on helpointa pakkasilla, kun voit siirtää sisällön sulatuksen ajaksi ulkoilmaan, esim. parvekkeelle. Puhdistuksen yhteydessä imuroi laitteen katto ja tausta. Pidä pakasteet järjestyksessä, avaa harvakseltaan ja toimi nopeasti.

Raikasta tekstiilit

Villavaatteiden pesukertoja voi vähentää tuulettamalla ne ulkona. Myös muut tekstiilit raikastuvat pakkassäässä. Pesua ei aina tarvita, joskus riittää pelkkä tuuletus.

Tuuleta nopeasti ristivedolla

Älä päästä lämpöä karkuun. Tehokkaimmin tuuletat nopealla ristivedolla. Hyödynnä tekstiilejä, talvella paksut verhot eristävät vetoa.

 

Uusi sähkösopimus

Tutustu sähkösopimuksiimme ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Katso sähkön hinnat ja tee sähkösopimus

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • Vinkit

Uusi kuivaus­rumpu säästää sähköä

Kuivausrumpu on kylppärin kotiapulainen. Pyykin kuivaamisen lisäksi se kerää talteen vaatenukan, joka muuten kertyisi villakoirina sängyn alle. Lue kuivausrummun sähkönkulutuksesta ja sen energiatehokkaasta käytöstä! 

Hyvää ruokaa energiatehokkaasti

Arkiruoan valmistuksessa ei välttämättä aina ehdi miettimään omien valintojensa ja toimintatapojensa taloudellisuutta tai ympäristöystävällisyyttä. Energiatehokkuus keittiössä on pieniä arjen tekoja ja kestäviä valintoja.

Imureita on monenlaisia – miten valitsen oikean ja energiatehokkaan?

Valitako pussillinen vai pussiton? Sopisiko robotti? Olisiko rikkaimurista apua? Erilaiset imurit soveltuvat erilaisiin tarpeisiin ja tiloihin. Käyttömukavuus ja pölynpoistokyky ovat tärkeitä. Käyttötarpeeseen sopiva laite säästää energiaa.