• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Vinkit

Sähkö­järjestelmän päivitys lisää kodin sähkö­turvallisuutta ja toimivuutta

  • Teksti: Sari Loukasmäki
  • 2016-12-19
Vanhan sähköjärjestelmän päivittäminen nykyvaatimuksia vastaavaksi lisää kodin sähköturvallisuutta ja parantaa laitteiden ja arjen toimivuutta.

Lisää toimivuutta

Sähköjärjestelmän tuominen 2000-luvulle parantaa turvallisuutta ja laitteiden toimivuutta ehkäisten esim. heikoista liitoksista johtuneita häiriöitä, kuten jännitevaihteluiden aiheuttamia laitevaurioita. Pistorasioiden ja valaisinpisteiden lisääminen sekä käyttökytkimien sijainnin uudelleen miettiminen parantavat kodin toiminnallisuutta. Riittävä määrä ja oikeisiin paikkoihin sijoitetut pistorasiat ja käyttökytkimet tuovat helppoutta ja vaivattomuutta arkisiin askareisiin ja laitteiden käyttöön.

”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” -sanonta pätee tässäkin. Sähköjärjestelmän päivityksen suunnitteluun kannattaa panostaa ja miettiä, mitä kaikkea samalla voitaisiin tehdä. Onko arjen toimivuutta ja kodin energiatehokkuutta lisäävälle kotiautomaatiolle tarvetta? Miten on kodin valvontajärjestelemän tai sähköauton latauspisteen laita? Antenni- ja dataverkon päivittämisestä kannattaa niin ikään huolehtia samassa yhteydessä.

Tuvallisuus on tärkeintä

Sähkötöiden tekeminen kuuluu vain sähköalan ammattilaisille. Ammattilaisen tekemänä voi varmistua sähköasennusten laadusta sekä siitä, että työ on tehty turvallisesti ja kestävästi. Osaavia ja luotettavia sähkömiehiä voi etsiä Sähkö- ja teleurakoitsijaliiton (STUL ry) Löydä Sähkömies -palvelusta, josta löytyy sähköurakoitsijoita eri puolilta Suomea.

Kodin sähköturvallisuusasioista ja maallikoille sallituista sähkötöistä löytyy hyvää tietoa Tukesin Kodin sähköturvallisuus -oppaasta.

Juttu on tiivistetty Helenin energia-asiantuntija Markku Mannilan esityksestä 25.10.2016 Helenin asiakastilaisuudessa. Tutustu tilaisuuksiimme ja ilmoittaudu helen.fi/tapahtumat

Uusi sähkösopimus

Tutustu sähkösopimuksiimme ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Katso sähkön hinnat ja tee sähkösopimus

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Valaistus toimivaksi

Valaistus tuo kotiin viihtyvyyttä, tunnelmaa ja turvallisuutta. Energiansäästöä syntyy energiatehokkailla ledeillä. Turhat valot kannattaa edelleen sammuttaa.
  • Vinkit

Uusi kuivaus­rumpu säästää sähköä

Kuivausrumpu on kylppärin kotiapulainen. Pyykin kuivaamisen lisäksi se kerää talteen vaatenukan, joka muuten kertyisi villakoirina sängyn alle. Lue kuivausrummun sähkönkulutuksesta ja sen energiatehokkaasta käytöstä! 

Imureita on monenlaisia – miten valitsen oikean ja energiatehokkaan?

Valitako pussillinen vai pussiton? Sopisiko robotti? Olisiko rikkaimurista apua? Erilaiset imurit soveltuvat erilaisiin tarpeisiin ja tiloihin. Käyttömukavuus ja pölynpoistokyky ovat tärkeitä. Käyttötarpeeseen sopiva laite säästää energiaa.