• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää
Vinkit

Valaise kotisi energia­tehokkaasti

  • Teksti: Marja Einesalo
  • 2016-12-19
Syysiltojen pimetessä on aika kiinnittää huomiota kodin ja pihapiirin valaistukseen sekä valaisimien kuntoon.

Hämäräkytkin sytyttää valon, kun ympäristön valaistustaso laskee alle asetetun rajan.

Puhdista valaisimet

Puhdista valaisimet kesän jälkeen pölystä ja itikoista, sillä likainen valaisin voi viedä puolet valotehosta. Muoviset tai lasiset kuvut voi irrottaa ja puhdistaa miedolla pesuaineliuoksella ja kankaiset varjostimet imuroida varovasti. Samalla kannattaa vaihtaa rikkoontuneet lamput.

Valitse laadukas lamppu

Lamppukortti on kätevä lamppuostoksilla.

Lamppukortti on kätevä lamppuostoksilla.

Led-lamput ovat energiatehokkaimpia ja monikäyttöisiä, sillä ne sopivat sekä sisä- että ulkokäyttöön. Pienloistelamput toimivat parhaiten sisätiloissa, mutta myös ulkokäyttöön sopivia malleja löytyy. Ulkovalaisimen tulee olla kuvullinen tai valaisimen sijainnin sellainen, ettei sade tai lumi pääse lamppuun. Esimerkiksi käpyvalaisin ilman lasikupua ei anna riittävää suojaa.

Valaistuksen energiavinkit

Lamppukortteja saat Energiatorilta, Kampinkuja 2, Shkötalon 3. krs. Tervetuloa!

Lamppukortteja saat Energiatorilta, Kampinkuja 2, Shkötalon 3. krs. Tervetuloa!

• Hyödynnä luonnonvaloa aina kun se on mahdollista
• Sammuta tarpeettomat valot
• Ohjaa valaistusta

Hämäräkytkin sytyttää valon, kun ympäristön valaistustaso laskee alle asetetun rajan. Hämäräkytkintä voi täydentää kellokytkinohjaus, jolla voidaan haluttuja alueita kytkeä pois yön tunneiksi. Läsnäolo- tai liiketunnistimet sytyttävät valon havaittuaan liikettä tunnistussektorissa. Hyödynnä myös ohjelmoitavia valaistuksenohjausjärjestelmiä.

Muistathan, että valaistus luo turvallisuutta niin sisällä kuin ulkonakin.

Valaistusilta Energiatorilla 7.10.2015 klo 17-19

Katso tarkempi ohjelma ja ilmoittaudu tapahtumakalenterissamme.

Uusi sähkösopimus

Tutustu sähkösopimuksiimme ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Katso sähkön hinnat ja tee sähkösopimus

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • Vinkit

Uusi kuivaus­rumpu säästää sähköä

Kuivausrumpu on kylppärin kotiapulainen. Pyykin kuivaamisen lisäksi se kerää talteen vaatenukan, joka muuten kertyisi villakoirina sängyn alle. Lue kuivausrummun sähkönkulutuksesta ja sen energiatehokkaasta käytöstä! 

Hyvää ruokaa energiatehokkaasti

Arkiruoan valmistuksessa ei välttämättä aina ehdi miettimään omien valintojensa ja toimintatapojensa taloudellisuutta tai ympäristöystävällisyyttä. Energiatehokkuus keittiössä on pieniä arjen tekoja ja kestäviä valintoja.

Raikas sisäilma ja Ilmanvaihdon energiatehokkuus

Raikas sisäilma ja riittävä ilmanvaihto ovat asumisterveyden ja rakenteiden kunnon kannalta tärkeitä. Jopa kolmannes kiinteistön kokonaiskulutuksesta syntyy ilmanvaihdon kautta. Lämmityksen ja ilmanvaihdon säädöillä ja niihin liittyvillä toimenpiteillä pienennät energialaskuasi tehokkaimmin.