Artikkeli / 19.12.2016

Mittaamalla mestariksi

Mitä yksityiskohtaisempaa tietoa saat energian kulutuksestasi, sitä helpommin voit myös tehostaa energian käyttöäsi ja pienentää sähkölaskuasi.
Teksti: Irma Ahlgrén

Säästämällä kulutuksessasi teet myös ilmastoteon. Kannattaa luottaa mieluummin tarkkaan, mitattuun tietoon kuin mututuntumaan. Mittaustietojen tarkastelu ei ole hankalaa, ja autamme sinua kulutustietojen tulkinnassa. Mitatun tiedon seuraamisesta ja hyödyntämisestä voit saada rutiinin, joka lisää arjen itsenäisyyttäsi ja päätöksentekokykyäsi.

Mitä mittaustietoa voit saada?

Sähkölaskullasi saat tiedon kulutuksestasi kuukausitasolla. Kulutustietoja kannattaa kuitenkin katsoa tarkemmin, ja tuntimittaustiedot ovat saatavillasi Oma Helen -palvelussamme.Taloyhtiön edustajana voit tarkastella taloyhtiönne kaukolämmön ja sähkön kulutustietoja asiointipalvelussamme.

Mitä muuta voit mitata?

Sähkönmyynnin asiakkaanamme voit hyödyntää asiakasetuasi ja mitata kotonasi paitsi yksittäisten sähkölaitteiden kulutusta myös huoneilman suhteellista kosteutta, hiilidioksidi- tai radonpitoisuutta. Pintalämpötilamittarilla voit etsiä mahdollisia lämpövuodon paikkoja tai mitata esimerkiksi lattialämmityksen lämpötiloja. Lainaamme myös rakenneilmaisinta, jotta välttyisit poraamasta väärään kohtaan kun kiinnität tauluja seinään.