Artikkeli / 27.6.2018

Muista kun muutat

Muutossa on paljon muistettavaa. Ovathan nämä asiat jo hoidossa?

Teksti: Kati Särkelä Kuvat: iStock

Ilmoita muutosta. Tee muuttoilmoitus maistraatille ja Postille, kätevimmin se onnistuu Postin verkkopalvelussa. Muuttoilmoituksen myötä osoitteenmuutos päivittyy lukuisille tahoille, mm. Kelaan, puhelinoperaattoreille, vakuutusyhtiöille sekä suurelle joukolle yrityksiä.

Samalla kannattaa hyödyntää postin muuttopalvelu, joka kuljettaa maksutta kuukauden ajan postit vanhasta osoitteesta uuteen.

Tee sähkösopimus uuteen kotiisi ennakkoon, niin valot saa heti päälle. Uuden asunnon sähkösopimus voi olla päällekkäin vanhan kanssa.

Saat sähkösopimuksen heti uuteen kotiin, kun soitat muuttopuhelimeemme 09-617 8020. Palvelemme sinua muuttopuhelimessa 24/7, eli saat hoidettua sähkösopimuksen kuntoon myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Helenin asiakkaana hoidat sähkösopimuksen siirron uuteen osoitteeseen kätevimmin tekemällä muuttoilmoituksen.

Tarkista, onko uudessa taloyhtiössä yhteinen internet-yhteys tai sovi asiasta oman operaattorisi kanssa. Tallenna huoltoyhtiön numero kännykkään yllätystilanteiden varalta.

Varaa riittävä määrä muuttolaatikoita  tavaraa mahtuu kaappeihin yllättävän suuria määriä. Älä myöskään unohda tyhjentää kellarikomeroa. Kauppojen banaanilaatikoita kannattaa alkaa keräillä ja pakkaaminen aloittaa jo hyvissä ajoin ennen h-hetkeä.

Merkitse laatikoihin sisältö sekä tieto, mihin huoneeseen ne viedään uudessa kodissa.

Hanki muuttoapua: pyydä tarjoukset muutamalta muuttoyritykseltä. Apuun tuleville ystäville tarjotaan urakan jälkeen syötävää ja juotavaa. Varaa aikaa ja energiaa myös vanhan asunnon loppusiivoukselle. Voisiko joku ystävistä hoitaa sen?

Muutto on hyvä tilaisuus myydä, kierrättää tai heittää pois turhat tavarat. Samalla voit laittaa myös sisustustyylin uusiksi. Mieti, mitä huonekaluja ja valaisimia tarvitset uudessa kodissa ja lahjoita loput eteenpäin.

Päivitä myös kotivakuutus ajan tasalle, onko irtaimiston vakuusarvo riittävä? Vakuutusyhtiölle pitää ilmoittaa perustiedot uudesta kodista.

Lue lisää aiheesta

Fiksu energiankäyttö