Artikkeli / 29.8.2019

6 asiaa, joista Juuso Mäkilähde saa energiaa

Juuso Mäkilähde, 34, on tuttu kevään Selviytyjät Suomi -tv-ohjelmasta. Arkisin hän juontaa Radio Suomi­popilla Juuso ja Tinni Show’ta klo 14–18 ja kesällä on mukana Suomipopin festareilla 11.–13.7.

Teksti: Emilia Saloranta Kuvat: Lehtikuva

1 Urheiluvapaa

Meidän lapset ovat nyt 1- ja 4-vuotiaita, ja arki on aika hektistä. Järjestämme puolison kanssa vuorotellen toisillemme mahdollisuuden päästä liikkumaan. Jos liikuntaa ei ole kalenterissa, hermotkaan eivät kestä niin hyvin.

2 Netflix and chill

Rentoudumme puolison kanssa lasten mentyä nukkumaan: viime aikoina olemme katsoneet True Detective -sarjaa. Minulla on DVD:nä myös kaikki Rocky-elokuvat, Ihmemies MacGyverit ja Simpsoneita. Niihin palaan noin kerran vuodessa.

3 Dekkarit

Tässä elämäntilanteessa en ehdi paljon lukemaan, mutta Selviytyjät Suomi -ohjelman kuvauksissa luin kuukauden aikana kahdeksan kirjaa, pääasiassa dekkarihenkisiä.

4 Unirytmi

Paras tapa jaksaa arkea olisi pysyä lasten kanssa samassa unirytmissä. Lomalla tein niin ja heräsin välillä keskellä yötä ihmettelemään, että olen saanut nukuttua putkeen jo 5–6 tuntia!

5a Iskender Kebab

Se on oikea demoni olkapäällä! Pitkän kuvauspäivän jälkeen haaveilen usein, että palkitsen itseni kebabilla. Vaikka kebabissa paljon energiaa onkin, niin eihän se kovin energisoivaa ruokaa ole. Välillä vaan on pakko!

5b Kasvisruoka

Lasten myötä on pakostakin alkanut miettiä ilmastoasioita. Olen testaillut kasvisruokavaliota, ja täytyy sanoa, että se pitää kyllä hyvin energisenä koko päivän.

6 Perhe

Lapset saavat välillä raivon partaalle, mutta heissä kiteytyy myös onni puhtaimmillaan. Kun lapsi sanoo hienon ajatuksen tai kivan jutun, kaikessa on yhtäkkiä taas järkeä. Onni on lopulta aika tavallisissa asioissa ja hetkissä.