Kokemuksia / 6.11.2020

Aurinkosähköä odotettua enemmän

Vantaalaisen Lasse Tuomalan omakotitalon katolle asennettiin Helenin aurinkopaneelit. Parasta uuden järjestelmän asennuksessa on Tuomalan mukaan ollut se, kuinka paljon se tuottaa sähköä.

Lasse Tuomalan omakotitaloon Vantaan Kylmäojalla on tehty kattavia remontteja. Uusittujen listalla ovat muun muassa sähköt, vesijohdot ja ikkunat. Lisäksi Tuomala on hankkinut taloon jälkikäteen maalämmön ja viimeisimpänä Helenin aurinkosähköjärjestelmän.

– Ekologisuus on syy, minkä takia otin maalämmön sekä nämä aurinkopaneelit. Olisi kiva, että lapsille jäisi jotain ympäristöä jäljelle.

Idean aurinkoenergiaan Tuomala sai aikuiselta tyttäreltään, joka oli hankkinut Helenin aurinkopaneelit omaan taloonsa.

– Tutustuin järjestelmään hänen luonaan, mutta arvelin silloin, ettei sellainen sovi tähän meidän taloon.

Kartoituskäynnillä yllävä tieto

Vuotta myöhemmin Tuomala päätti vielä varmistaa asian ja tilasi Heleniltä kartoituskäynnin. Kartoituksessa selvisi, että katon ilmansuunta onkin aurinkopaneeleille todella hyvä. Myyjä kertoi samalla Helenin virtuaaliakusta.

– Ylijäävä sähkö menee virtuaaliakkuun varastoon myöhempää käyttöä varten.

20200916_tuomala_valokuva5_653x435.jpg


Aurinkopaneelit ovat komistaneet Tuomalan kattoa kahden kuukauden ajan. Tuomala on tyytyväinen Helenin kanssa tehtyyn projektiin.

– Tiesin suunnilleen, mitä voisin odottaa, mutta mielestäni tämä on hurjaa tuottoa. Parasta on ollutkin se, että tämä tuottaa niin paljon.

Lue lisää aiheesta

Aurinkoenergia Hiilineutraalisuus