Artikkeli / 6.11.2020

Näin teet sähköautojen latauspisteistä kilpailuedun yrityksellesi

Sähköautojen yleistyessä latausmahdollisuus voi vaikuttaa ratkaisevasti siihen, minkä yrityksen parkkipaikalle asiakkaat ja työntekijät mieluiten autonsa parkkeeraavatTässä artikkelissa kerromme, mitä yrityksesi kannattaa ottaa huomioon latauslaitteiden hankinnassa.

Teksti: Mia Virolainen Kuvat: Niklas Sandström

1. Valitse latausteholtaan sopivat sähköauton latauslaitteet

Latauslaitteiden ominaisuudet vaihtelevat voimakkaasti eri käyttötarkoituksiin suunniteltujen laitteiden välillä.

Kun valitset latauslaitteita yrityksellesi, ota huomioon, kuinka kauan asiakkaiden ja muiden vierailijoiden visiitit yrityksesi toimipisteessä kestävät ja valitse latauslaitteet sen mukaan. Huoltoasemalla asiakkaat viipyvät huomattavasti lyhemmän ajan kuin kuntosalilla, kauppakeskuksessa tai hotellissa.

- Esimerkiksi huoltoaseman latauspisteissä lataustehoa on hyvä olla reilusti, jotta latauspiste palvelee nopealla pysähdyksellä olevaa asiakasta, kun taas pienemmän lataustehon laitteet riittävät yön yli viipyvän asiakkaan auton akun täyttämiseen, sanoo asiakkuuspäällikkö Jori Malmi Heleniltä.

2. Huomioi sähköauton latauspisteiden kustannukset

Latauspisteiden hinnat vaihtelevat tuhannen euron molemmin puolin, ja latausinfran rakennus sekä laitteiden asennus myös noin tuhat euroa per latauspiste. Latauspisteiden latausinfran ja asennuksen kustannukset kuitenkin vaihtelevat voimakkaasti kohteen mukaan, joten latauspisteiden hankinnan suunnittelu kannattaa aina aloittaa ottamalla yhteyttä asiantuntijaan.

- Latauspisteitä hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota laitteiden laadukkuuteen ja pitkäikäisyyteen. Latauslaitteiden pitkä käyttöikä tasaa kustannuksia pitkällä aikavälillä, Malmi huomauttaa.

Helenin lataushallintapalveluun liitetyillä älykkäillä latauslaitteilla lataussähkö voidaan hinnoitella ja laskuttaa automaattisesti suoraan lataajalta. Myös ladatun sähkön hyvitykset yrityksen suuntaan hoituvat automaattisesti. Helenin ratkaisu on yritykselle vaivaton tapa mahdollista sähköauton lataus vieraille ja työntekijöille

3. Luota asiantuntijoiden apuun ja toimi nyt

Helenillä on yli kymmenen vuoden kokemus sähköautojen latauspisteistä. Helenin asiantuntijat osaavat huomioida teho- ja kustannuskysymykset sekä asiakkaiden muuttuvat tarpeet yritykselle parhaiten sopivan latausratkaisun valinnassa.

- Tilatessaan latauspisteet Heleniltä yritys voi luottaa siihen, että sähköautojen latausjärjestelmä toteutetaan laadukkaasti huomioiden kiinteistön sähkötekniset vaatimukset. Näin latausjärjestelmän käyttö on turvallista ja helppoa, Malmi sanoo

Onko yrityksesi valmiina, kun asiakkaat ja työntekijät tarvitsevat virtaa sähköautoihinsa? 

Lue lisää aiheesta

Yritykset Sähköinen liikenne