Artikkeli / 1.6.2020

"Ostan usein isoja säkkejä oikeankokoisia vaatteita – sisällöstä tarkemmin tietämättä"

Helsinkiläinen Salli Joutsenoja, 37, ostaa lastensa vaatteet pääasiassa nettikirppiksiltä.

Teksti: Ani Kellomäki Kuvat: Paula Virta

Hyväkuntoisia käytettyjä lastenvaatteita on tarjolla valtavasti. Salli Joutsenoja on koko ikänsä suhtautunut ympäristösyistä kriittisesti turhaan kuluttamiseen. Äidiksi tultuaan hän alkoi suosia lastenvaatteiden hankinnassa paikallista Facebook-ryhmää Haaga kierrättää lastenvaatteita ja -tarvikkeita.

”Tietysti, jos jotakin välttämättä tarvitaan, eikä sitä löydy useamman viikonkaan etsinnällä, on joskus pakko tinkiä periaatteesta, mutta niin käy harvoin. Harkitsen kuitenkin kaikkia hankintoja todella pitkään.”

Joutsenoja ostaa Seelalle, 3, ja Ailille, 1, nettikirppiksiltä usein isoja säkkejä oikeankokoisia vaatteita sisältöä tarkemmin tietämättä. Merkillä tai värillä ei ole väliä.

”Lapset tykkäävät käyttää kaikenlaisia kreisejä yhdistelmiä, joten on ihan sama, mitä värejä vastaan tulee”, Joutsenoja sanoo.

”Käytetyissä vaatteissa on sekin kiva puoli, ettei niitä tarvitse hysteerisesti varoa, vaan lapset voivat elää ja olla niissä vapaasti.”

Joutsenoja haluaa esimerkillään kasvattaa lapsensakin ajattelemaan ympäristöä. Hän muistuttaa, ettei käytettyjäkään tarvitse ostaa yli oman tarpeen.

”Kierrätettyjen vaatteiden ostaminen on hyvä juttu, mutta olennaisinta on vähentää turhaa ostamista.”

Lue lisää aiheesta

Fiksu energiankäyttö