Kokemuksia / 18.8.2021

Helen tarjoaa Vehon asiakkaille kattavan latauspisteiden verkoston eri puolilla Suomea

Veho maahantuo Mercedes-Benzin henkilöautoja. Tällä hetkellä yli puolet myytävistä autoista myydään ladattavina versioina – joko hybridinä tai täyssähköautoina. Helenin avulla Veho on voinut rakentaa asiakkailleen koko Suomen kattavan latausverkoston. Helenin latauspisteiden osalta sähköntuotanto on myös täysin päästötöntä, sillä latauspisteet käyttävät tuulisähköä.

Veholle on todella tärkeää, että liikkumisesta syntyvää hiilijalanjälkeä saadaan pienennettyä. Siksi hybridi- tai täyssähköauton ostaneille asiakkaille halutaan tarjota myös julkisen lataamisen palveluita.

– Johtoajatuksenamme on liikuttaa asiakkaitamme kestävästi. Siihen me tarvitsemme kumppaneita. Helen oli tähän erittäin hyvä valinta, koska he pystyivät järjestämään meille Suomen kattavimman latausverkoston myös tuolla tien päällä liikuttaessa. Sen lisäksi he pystyvät tarjoamaan latauslaitteet myös meidän toimipisteisiimme. Tarvitsemme latauslaitteita koko ajan enemmän, kertoo Vehon sähköautojen tuotepäällikkö Timo Lehto.

Asiakkaita halutaan kannustaa lataamiseen myös tien päällä

Veho haluaa motivoida asiakkaitaan lataamaan hybridejään silloinkin, kun tankissa olevalla bensiinillä tai dieselillä pääsisi kotiin asti. Jos latauksia tehdään tien päällä aina silloin kun se on mahdollista, pienentää se hiilijalanjälkeä edelleen.

– Jos asiakas käyttää vielä Helenin latauspistettä, on sähköntuotanto täysin päästötöntä, koska latauspisteet käyttävät tuulisähköä, Lehto sanoo.

Latauspisteen testaamiseen tarjotaan mahdollisuus heti koeajolla. Kaikista autoista löytyy Helenin RFID-tunniste, jonka avulla käytettävissä on Helenin koko Suomen laajuinen latauspisteiden verkosto.

– Lataamista voi siis testata suoraan koeajolla. Jos asiakas sitten päättää ostaa ladattavan auton, niin tarjoamme luovutuksen yhteydessä hänelle ohjeet siitä, miten tämä palvelu aktivoidaan ja annamme RFID-tagin matkaan mukaan. Sen jälkeen lataamisen aloittaminen tuolla julkisissa latauspisteissä on helppoa, Lehto kuvailee.

Ketteriä ratkaisuja kehitetään yhdessä

Yhteistyö Helenin kanssa on Lehdon mukaan sujunut oikein hyvin. Tulevaisuus tuo tullessaan paljon uutta – uusia palveluita ja entistä parempia ratkaisuja kehitetään yhdessä aktiivisesti.

– Olemme Helenin kanssa löytäneet aina ketterästi ratkaisut tarpeisiimme niin, että olemme pystyneet tarjoamaan asiakkaillemme hyviä palveluita, Lehto kiittelee.

– Meillä on monia ideoita siitä, mitä voimme yhdessä tehdä. Suunnitteilla on monenlaista hauskaa, josta tulette kuulemaan lähiaikoina lisää, Lehto virnistää.

Lue lisää

Tutustu Helenin yrityksille tarjoamiin sähköisen liikenteen ratkaisuihin.

Lue lisää aiheesta

Sähköinen liikenne Yritykset