Artikkeli / 9.11.2022

Näin katsot pörssisähkön hinnan ja saat hälytykset hintapiikeistä − Oma Helenin uudet ominaisuudet auttavat säästämään sähköä

Oma Helen -sovellukseen on tämän syksyn aikana julkaistu liuta uusia hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka auttavat sinua säästämään euroja ja tekemään fiksuja energiatekoja arjessa. Tutustu uusiin ominaisuuksiin alta ja aloita niiden hyödyntäminen heti.

Tee fiksumpia energiavalintoja ja säästä sähkölaskuissasi!

imagetools0.png

1. Seuraa sähkön tuntihintaa ja suunnittele omaa sähkönkulutustasi

Oma Helenin sähköosiosta alaspäin vierittämällä löytyvä kuvaaja näyttää Nord Pool -sähköpörssin Suomen aluehinnat tunneittain ilman veroja tai sähköyhtiön perimää marginaalia. Kuvaajan avulla omaa sähkönkulutusta on helppo suunnitella ja ajoittaa niihin hetkiin, kun sähkön hinta on edullisimmillaan.

Tulevan vuorokauden tuntihinnat ilmoitetaan edeltävän päivän aikana noin kello 15. Näet myös takautuvasti 10 edellisen vuorokauden ajalta Pohjoismaisen sähköpörssin Suomen aluehintojen päiväkohtaisen keskihinnan.

imagetools1.png

2. Ota käyttöön sähkön korkeista ja matalista hinnoista hälyttävät ilmoitukset

Ottamalla käyttöösi Oma Helenin hintailmoitukset saat puhelimeesi hälytyksen, mikäli sähkön tuntihinta on seuraavana päivänä poikkeuksellisen korkea tai matala. Sovellus hälyttää yli 20 sentin tai alle 5 sentin kilowattituntihinnoista. Ilmoitus saapuu päivittäin noin kello 15. Hälytykset saat käyttöösi Oma Helen -sovelluksen kohdasta Omat tiedot laittamalla asetuksista ilmoitukset päälle.

Voit esimerkiksi siirtää pyykinpesun tai sähköauton latauksen huomiseen, jos saat hälytyksen, että seuraavan päivän sähkön hinta on poikkeuksellisen matala. Myös saunominen on helppo ajoittaa sellaiseen päivään ja hetkeen, kun sähkön hinta on matalalla.

imagetools2.png

3. Madalla sähkön kulutushuippuja ja paranna Suomen energiaomavaraisuutta

Oma Helen kertoo sinulle Suomen ajantasaisen sähkötilanteen ja neuvoo, milloin energiankulutusta tulisi rajoittaa kulutushuippujen madaltamiseksi. Ohjaamalla sähkönkäyttöä alhaisen kulutuksen tunneille parannat omalta osaltasi Suomen energiaomavaraisuutta ja takaat sähkön riittävyyden. Samalla hillitset myös sähkön hinnannousua.

Yhteiskunnan sähkönkulutus on yleensä matalimmillaan öisin ja viikonloppuisin. Kulutuspiikit osuvat usein arkiaamuihin ja -iltapäiviin, jolloin energiankäyttöä kannattaa välttää.

Lataa Oma Helen -sovellus helposti

  1. Oma Helen -sovellus on kaikkien käytettävissä
  2. Lataa ilmainen sovellus joko App Storesta (iOS) tai Google Playsta (Android)
  3. Tunnistaudu sovellukseen ensimmäisellä kerralla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella
  4. Oma Helen -sovellus on valmis käytettäväksi!

Kirjaudu selaimella