Artikkeli / 19.5.2023

Seela Sella: Saan energiani ihmisten kohtaamisesta

Huhtikuussa lanseeratun Ellenin Energiaseikkailu -kirjan kummi-mummi, rakastettu näyttelijä Seela Sella uskoo uteliaisuuteen ja elämänmittaiseen oppimiseen. Lue lisää Seelan ajatuksia kirjan kummina olemisesta!

Kirjan kummina toimiminen on suuri kunnia. Lapset tuovat minulle hurjasti iloa ja energiaa. Lapsen mieli on oppimiselle aina avoin ja he onnistuvat usein yllättämäänkin”, Sella kertoo.

Helenin luoma lastenkirja vie lukijansa seikkailulle energiamurroksen ja eri energiamuotojen maailmaan. Kirjassa pieni Ellen-tyttö auttaa hukattua energiaa, Posia ja Negaa, pääsemään takaisin sähköverkkoon.

Uusi kirja on paketoinut hankalan asian mielenkiintoiseksi seikkailutarinaksi ja hauskoiksi hahmoiksi, joilta aikuinenkin oppii uutta.

”Sähkö ja energia ovat hankalia asioita käsittää jopa meille aikuisille. Energia ympäröi meidät kaiken aikaa, mutta miten lapselle voisi selittää jotain sellaista, mitä ei voi omin silmin nähdä? Uusi kirja on paketoinut hankalan asian mielenkiintoiseksi seikkailutarinaksi ja hauskoiksi hahmoiksi, joilta aikuinenkin oppii uutta”, Sella sanoo.

Sella pitää tärkeänä sitä, että lasten annetaan tutkia myös vaikeampia aiheita. Paras tapa tutustua ympäröivään maailmaan on leikki.

”Lapset ovat luonnostaan uteliaita ja oppivat maailmasta leikin ja taiteen kautta. Siksi kaikki, mitä lapselle opetetaan esimerkiksi musiikin ja satujen kautta on aivan äärettömän tärkeää. ”

Uteliaisuus antaa voimaa elinikäiseen oppimiseen

Sella haluaa pitää mielensä aina auki oppimiselle. Koskaan ei tule vastaan hetkeä, jolloin voisi sanoa tietävänsä tai osaavansa tarpeeksi.

”Se tieto, jonka olen itse aikoinani koulussa oppinut, on ehtinyt muuttua jo moneen kertaan. Uteliaisuus on minulle oppimisen lähde, joka kantaa läpi elämän”, Sella sanoo.

Näyttelijäkonkari opiskelee itse mielellään muun muassa maailman ja avaruuden historiaa.

Uteliaisuus on minulle oppimisen lähde, joka kantaa läpi elämän.

”Avaruudessa jos missä on huima määrä energiaa! Mitä enemmän me opimme, sitä nopeammin huomaamme, että oikeastaan tiedämme aika vähän. On kutkuttavaa pohtia, mihin asti ihminen tietonsa kanssa pääsee”, pohtii Sella.

Ihmiset antavat voimaa ja energiaa

Pitkän uran tehnyt 86-vuotias energiapakkaus paljastaa oman energisyytensä salaisuudeksi kohtaamiset ihmisten kanssa.

”Jokaisesta ihmisestä huokuu energiaa ja se täytyy osata ottaa avoimena vastaan.”

Erityisen vahvasti ihmisten energian voi tuntea teatterin näyttämöllä.

”Näyttämöllä yleisön energian ja sen muutokset aistii erityisen herkästi. Se on hieno kokemus, joka panee ihmisen nöyräksi. Esityksen aikana imen yleisöstä energiaa ja laitan energiaa itsestäni takaisin heille.”

”Pidän mielessäni, että myös yleisön negatiivinen energia on energiaa. Voin ottaa sen vastaan ja päättää itse laittaa eteenpäin positiivista energiaa. Tähän auttaa muistutus fysiikan maailmasta: energia ei koskaan katoa, se vain muuttaa muotoaan.”

Hyppää mukaan Ellenin energiaseikkailuun! Uusi seikkailutarina tuo lapsille, lapsiperheille sekä kasvatuksen ja opetuksen ammattilaisille helposti ymmärrettävää tietoa energiamurroksesta, eri energiamuodoista ja ilmastokriisistä. 

Tutustu kirjaan!