Artikkeli / 17.4.2024

Näin seuraat pörssisähkön hintaa ja energiankäyttöä Oma Helenissä - lue parhaat vinkit

Kodin energiankulutuksen ymmärtäminen ja oman kulutuksen tarkkailu on yhä tärkeämmässä roolissa osana uutta energiatulevaisuutta. Kodin energiankulutuksen seuranta hyödyttää erityisesti pörssisähköasiakasta, sillä omaa kulutustaan seuraamalla ja sitä ohjaamalla voi vaikuttaa suoraan maksamaansa sähkön hintaan. Lue ja ota talteen parhaat vinkkimme energiankäytön seurantaan Oma Helen -palvelun avulla!

Ehkä tiedätkin jo, että Pörssisähkö-sopimus sopii erityisesti niille, jotka ovat valmiita seuraamaan sähkön pörssihintoja ja ohjaamaan sähkönkulutustaan edullisiin ajankohtiin. Mikäli pörssisähkö kiinnostaa, aikaisemmista artikkeleistamme voit lukea mitä pörssisähkö on ja miten sen hinta muodostuu, miten pörssisähkölaskua luetaan tai mitä tulisi ottaa huomioon itselle sopivaa sähkösopimusta valittaessa.

Seuraavaksi kerromme tarkemmin, mitä hyötyjä pörssisähköasiakas saa Oma Helen -sovelluksesta. Mikäli olet jo Oma Helenin käyttäjä ja Helenin pörssisähköasiakas, voit myös varmistaa listasta, että olet löytänyt kaikki pörssisähkön seurantaa helpottavat ominaisuudet. Näiden ominaisuuksien avulla saat kaiken irti pörssisähkösopimuksestasi!

Näin Oma Helen hyödyttää pörssisähköilijää

Sähkön hintaa ja omaa sähkönkulutusta on helppo seurata Oma Helen -palvelussa, niin sovelluksena kuin selainversionakin. Lue alta parhaat vinkkimme pörssisähköasiakkaille!

1. Seuraa sähkön tuntihintaa ja saa hintailmoituksia

Oma Helenistä näet Nord Pool -sähköpörssin Suomen aluehinnat tunneittain helposti luettavasta kuvaajasta. Seuraavan päivän pörssisähkön tuntihinnat julkaistaan päivittäin Oma Helenissä noin kello 15. Tuntihintojen yhteydestä löydät myös tilastotietoja, kuten edellisen kuukauden pörssisähkön keskihinnan. Näiden selkeiden kuvaajien avulla helpotat oman energiankäyttösi optimointia kuluvana ja seuraavana päivänä, ja voit esimerkiksi ajoittaa kaikki paljon sähköä kuluttavat tehtävät pörssin edullisimmille tunneille.

Kun otat käyttöön Oma Helen -sovelluksen hintailmoitukset, saat myös hälytyksen puhelimeesi poikkeuksellisen matalista tai korkeista pörssisähkön tuntihinnoista.

 

2. Tarkkaile omaa energiankulutustasi selkeiden graafien avulla

Omaa kulutustasi seuraamalla voit helposti oppia, miten omat kulutusvalintasi vaikuttavat maksamaasi sähkön hintaan.

Voit seurata omaa energiankulutustasi Oma Helenissä sekä euromääräisenä että kilowattitunteina. Tiedot löytyvät käyttögraafista päivän, viikon, kuukauden ja vuosien tasolla. Graafista näet myös sekä pörssisähkön hinnan että ostetun sähkön keskihinnan, jonka myötä hinnan vertailu omaan kulutukseen nähden on helppoa.

Omat kulutustietosi tulevat näkyviin Oma Heleniin nopeasti, riippuen omasta sähköverkkoyhtiöstä. Useilla alueilla kulutustiedot ovat saatavilla Oma Helenissä heti seuraavan päivän aamuna.

3. Tarkastele energiankäyttöäsi ja lataa energiankäytön raportti

Oma Helenin selkeästi luettavat graafit ja energiankäytön raportit auttavat oman energiankäytön tarkkailua. Oma Helenin selainpalvelusta ladattavasta energiankäytön raportista voit tarkkailla omaa energiankäyttöäsi haluamallasi aikavälillä. Raportista näet toteutuneen energiankulutuksesi lisäksi esimerkiksi pörssisähkön hinnan kyseisenä ajankohtana.

Oma Helen -sovelluksen käyttäjät saavat myös kuukausittaisen push-notifikaation silloin, kun edellisen kuukauden kuukausiraportti on valmistunut. Varmistathan, että sovelluksesi ilmoitukset ovat sallittu ja kytketty käyttöön!

Digitaalisia palvelujamme kehitetään asiakaslähtöisesti ja tunnistamme jatkuvasti kehityskohteita asiakastyytyväisyyspalautteista. Oma Helen onkin saanut asiakkailtamme hyvää palautetta erityisesti selkeydestään ja käyttökokemuksestaan. Voit ladata sovelluksen puhelimesi sovelluskaupasta. 

Tutustu Oma Heleniin

Oma Helen