• Helen on varautunut sähkön ja lämmön toimittamiseen myös poikkeustilanteissa. Lue lisää
Aurinkoenergia

8 + 1 asiaa, jotka sinun tulisi tietää, kun aiot hankkia aurinkopaneelit

  • Teksti: Marjukka Puolakka
  • Kuvat:
  • 27.05.2019

Helenin avaimet käteen -palvelu on helppo tapa hankkia aurinkopaneelit, sähkövarasto ja virtuaaliakku. Silloin saat kotiisi omaa aurinkosähköä parhaimmillaan jopa vuorokauden ympäri.

1. Selvitä kattosi aurinkosähköpotentiaali Helenin aurinkolaskurilla. Kerro lisäksi arviosi vuotuisesta sähkönkulutuksestasi ja saat suosituksen paneelien määrästä sekä arvion maksimituotosta ja hankintahinnasta.

2. Pyytämällä tarjouksen saat Helenin asiantuntijan avuksesi valitsemaan juuri sinun kotiisi sopivan ratkaisun. Muutaman päivän sisällä asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä ja kysyy mahdollisia lisätietoja, minkä jälkeen sovitte tarvittaessa katselmuksesta kodissasi.

3. Katselmuksessa Helenin asiantuntija käy paikan päällä kanssasi läpi paneelien ja mahdollisen sähkövaraston sijoituspaikat ja asennusedellytykset. Saat suosituksen ja tarjouksen kotiisi sopivasta aurinkosähköjärjestelmästä asennustöineen ja tarvikkeineen avaimet käteen -toimituksena.

4. Helen tarjoaa aurinkopaneelien tai sähkövaraston hankkijoille virtuaaliakun maksutta vuodeksi. Virtuaaliakulla saa taloudellisesti 100-prosenttisen hyödyn omien aurinkopaneelien tuotannosta.

5. Hyväksyttyäsi tarjouksen Helen vahvistaa tilauksesi ja antaa aikatauluarvion asennukselle. Helen hoitaa puolestasi pientuotannon kytkentäilmoituksen verkkoyhtiölle.

6. Helenin asentajat ovat sinuun yhteydessä tarkan asennusajankohdan sopimiseksi. Järjestelmän toimitus ja asennus tehdään muutaman viikon sisällä tilauksestasi.

7. Ota asentajat vastaan ja mahdollista heille pääsy kotisi sähkökeskukseen. Aurinkopaneelien, invertterin, sähkövaraston ja muun kaluston asennus hoituu 1–3 päivässä järjestelmän koosta riippuen. Asennuksen lopuksi saat opastuksen järjestelmän käyttöön ja numeron, johon voi soittaa, mikäli sinulla on kysyttävää.

8. Hienoa, olet nyt aurinkosähkön tuottaja! Voit seurata omaa tuotantoasi ja kulutustasi verkossa ja mobiilissa. Helen tarjoaa sinulle asiantuntijoidensa tuen järjestelmän koko elinkaaren ajan.

+1 Voit vähentää verotuksessa aurinkosähköjärjestelmäsi asennustyön osuuden. Koti­talousvähennyskelpoinen osuus on valmiiksi eritelty Helenin laskussa.

Kaipaatko lisää tietoa aurinkopaneeleiden hankinnan tueksi? Lataa oppaamme aurinkopaneeleiden hankintaan!

Avainsanat

Aurinko

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Aurinkoenergiaa kioskin katolta

Helsingin Töölössä kaupunkilaisia palvelee kahvilatuotteita ja grilliherkkuja myyvä lippakioski Jänö.

Aurinkosähkö voi nostaa kerrostaloasunnon arvoa

Aurinkopaneelit yleistyvät vauhdilla myös kerrostaloyhtiöissä. Asunto-osakeyhtiö Säästölaita asennutti aurinkosähköjärjestelmän kesällä 2017. Sijoitus todettiin niin järkeväksi, että se meni taloyhtiössä läpi yksimielisesti.

”Vuokraus on hyvä ratkaisu, jos aurinkopaneeleja ei voi laittaa omalle katolle”

Sinikka Tammi on vuokrannut nimikkopaneeleja Helenin aurinkovoimaloista tukeakseen uusiutuvan energian tuottamista.