• Helen on varautunut sähkön ja lämmön toimittamiseen myös poikkeustilanteissa. Lue lisää
Aurinkoenergia

”Vuokraus on hyvä ratkaisu, jos aurinkopaneeleja ei voi laittaa omalle katolle”

  • Teksti: Ani Kellomäki
  • Kuvat:
  • 13.02.2020

Sinikka Tammi on vuokrannut nimikkopaneeleja Helenin aurinkovoimaloista tukeakseen uusiutuvan energian tuottamista.

Muru, Hippu ja Pirre. Niillä nimillä Sinikka Tammi ajattelee vuokraamiaan aurinkopaneeleita. Luonnonystävän paneelit on omistettu kolmelle rakkaalle koiralle.

Tammella on tällä hetkellä nimikkopaneelit Suvilahden, Kivikon ja Messukeskuksen voimaloissa. Aurinkopaneelien tuotanto hyvitetään Tammen sähkölaskussa.

”Aurinkoenergia on kiinnostanut minua aina, ja koska en voi laittaa paneelia oman taloni katolle, vuokraus on hyvä ratkaisu.”

Helenin verkkosivulla Tammi sai päättää, mistä voimalasta paneelinsa halusi. Paikankin sai valita. Se olikin tarkkaa hommaa.

”Vähän kuin istumapaikan valinta elokuvissa! En halunnut yksinäistä paneelia nurkasta, vaan paikan muiden ympäröimänä”, Tammi nauraa.

Nykyisessä ilmastokriisissä jokainen hyvä teko tuntuu Tammesta tärkeältä.

”On ajatuksenakin kiva, että olen omalla pienellä panoksellani tukemassa kestäviä ratkaisuja. Olen pyrkinyt tekemään arjessani muitakin muutoksia tilanteen parantamiseksi.”

Paneeleita voi vielä päätyä hänen nimiinsä enemmänkin.

”Lapset saattaisivat saada nimikkopaneelit seuraavaksi. Ehkä koko suvulla on kohta omat, jos tämä lähtee käsistä”, Tammi nauraa.

Katso Messukeskuksen, Kivikon ja Suvilahden vapaat nimikkopaneelit!

Avainsanat

aurinko

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Aurinkoenergiaa kioskin katolta

Helsingin Töölössä kaupunkilaisia palvelee kahvilatuotteita ja grilliherkkuja myyvä lippakioski Jänö.

Aurinkosähkö voi nostaa kerrostaloasunnon arvoa

Aurinkopaneelit yleistyvät vauhdilla myös kerrostaloyhtiöissä. Asunto-osakeyhtiö Säästölaita asennutti aurinkosähköjärjestelmän kesällä 2017. Sijoitus todettiin niin järkeväksi, että se meni taloyhtiössä läpi yksimielisesti.

8 + 1 asiaa, jotka sinun tulisi tietää, kun aiot hankkia aurinkopaneelit

Helenin avaimet käteen -palvelu on helppo tapa hankkia aurinkopaneelit, sähkövarasto ja virtuaaliakku. Silloin saat kotiisi omaa aurinkosähköä parhaimmillaan jopa vuorokauden ympäri.