Sähkö

8 + 1 asiaa, jotka tulisi tietää, jos taloyhtiösi aikoo hankkia sähköautojen latauslaitteita

  • Teksti: Marjukka Puolakka
  • Kuvat:
  • 10.12.2019

Yhteiskäyttöön tarkoitettu latauslaite on hyvä tapa kannustaa sähköautoiluun. Se myös nostaa asuntojen arvoa.

1. Latauslaitteiden hankinta alkaa sujuvasti, kun taloyhtiösi tilaa etäkatselmusraportin Helenin kotisivuilta. Se kertoo, kuinka monta latauspistettä kiinteistöön voi asentaa turvallisesti.

2. Helenin edustaja voi myös tulla paikan päälle selvittämään, miten latauslaitteiden asennus onnistuisi, mitkä laitteet olisivat sopivimmat ja mihin ne voisi sijoittaa. Taloyhtiö saa tarjouksen, jossa on mukana asennussuunnitelma aikatauluineen.

3. Yhtiökokous käsittelee latauslaitteiden hankintaa ja tekee asiasta päätöksen. Jos taloyhtiöön on tulossa maarakennustöitä vaativa remontti, kannattaa sen yhteydessä ainakin pohtia latausjärjestelmän valmiuden rakentamista, varsinkin jos autopaikat ovat ulkona.

4. Taloyhtiön edustaja tilaa latauslaitteet ja asennustyön Helenin yhteyshenkilöltä. Samalla sovitaan laitteiden toimituksesta ja asennusaikataulusta.

5. Isännöitsijän kannattaa ajoissa ilmoittaa asukkaille siitä, mihin ja milloin latauslaitteet asennetaan. Kun autot ovat poissa tieltä, pääsevät asentajat tekemään työnsä sovitussa aikataulussa.

6. Helen toimittaa latauslaitteet ja rakentaa latausjärjestelmän (sähkökeskuksen muutokset, kaapeloinnin, kaapelihyllyt, latauskeskukset ym.). Latauslaitteet asennetaan yleensä paikoitustilan seinään tai erilliseen tolppaan.

7. Sähköautoilevat asukkaat kirjautuvat Virta-latausverkoston käyttäjiksi. Virta-palvelu laskuttaa suoraan sähköauton käyttäjää, joten tästä ei koidu taloyhtiölle lisävaivaa.

8. Nyt asukkaat voivat ladata sähköautonsa helposti ja turvallisesti. Autonvaihtoa harkitsevan on helpompi tehdä päätös sähköauton hankkimisesta, kun lataus onnistuu omalla pihalla.

+1 Latausvalmiuden rakentamisella taloyhtiö varautuu sähköautojen koko ajan lisääntyvään määrään. Helen hoitaa latauspisteiden turvallisen asentamisen sekä uusiin että vanhempiin kiinteistöihin.

Avainsanat

Sähköautot, taloyhtiö

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

”Latauslaite maksoi taloyhtiöllemme alle 5 000 euroa”

Sähköautoilun suosio kasvaa vauhdilla. Helen on toimittanut latauslaitteita jo usealle tulevaisuuteen katsovalle taloyhtiölle.

Onko taloyhtiön piharemontti ajankohtainen? 9 käytännön vinkkiä taloyhtiön osakkaille

Kuoppaiset kulkuväylät, huono valaistus ja myrskyissä kellahtavat pihapuut ovat hyviä syitä ryhtyä suunnittelemaan taloyhtiön piharemonttia. Onnistunut taloyhtiön piharemontti saa asukkaat viihtymään yhteisillä alueilla toisensa seurassa – ja nostaa taloyhtiön asuntojen arvoa ja kysyntää.

Näistä syistä sähköauto on monelle sopiva menopeli

Sähköautoilu yleistyy vauhdilla. Suomen teillä huristelee jo yli 25 000 sähköautoa. Voisiko sähköauto sopia sinullekin?