Blogi / 19.12.2016

Energianeuvonnan uusia tuulia

Helsingin Energian energianeuvonnalla on yli satavuotiset perinteet. Neuvontaa on annettu siitä lähtien, kun ensimmäiset sähkölaitteet alkoivat yleistyä kodeissa. Tuolloin neuvonnan painopiste oli uusien laitteiden käytön opastuksessa.
Teksti: Rauno Tolonen

1970-luvulle tultaessa energiansäästön päämotiivina oli kallis energian hinta, jota öljykriisi ruokki. 1990-luku oli globaalien ympäristöongelmien tiedostamisen vuosikymmen, jolloin myös energiakysymykset nousivat otsikoihin.

Myös lämpö on energiaa.

Helsingin Energian vahvuus ilmastohaasteessa on energiatehokkuus. Se on useimmiten nopein ja kustannustehokkain keino ilmastonmuutoksen hillinnässä.

Sähköä, lämpöä ja jäähdytystä tuotetaan Helsingissä maailman korkeimmalla hyötysuhteella. Kehitysohjelma kohti hiilineutraalia energiantuotantoa jatkaa tätä pitkäjänteistä työtä. Toisessa päässä ketjua on energian järkevä käyttö kodeissa. Siihen haluamme jatkossakin panostaa tarjoamalla sekä neuvoja että aivan uusia energiaratkaisuja myös koteihin.

Maailma ympärillä muuttuu ja me muutumme siinä mukana. Energiatehokkuutta ei pidä ajatella yksipuolisesti vain loppukäytön tai tuotannon näkökulmasta, vaan sitä tulee tarkastella koko energiaketjussa: tuotanto–siirto–kulutus, kokonaistehokkuus huomioiden. Tämä on uudistetun energianeuvonnan ja -näyttelyn keskeinen teema. Uskon, että näyttelystä löytyy kaikille jotain entistä kattavammin.

Tervetuloa tutustumaan energianäyttelyymme Kampin Sähkötaloon! Uudistuneen energianäyttelyn avajaisia vietetään lauantaina 23.3. klo 10–15. 

 

Teksti on julkaistu myös Helen-lehdessä 1/2013.

Lue lisää aiheesta

Fiksu energiankäyttö