Blogi / 19.12.2016

Kehitysohjelma esittäytyy Energiatorilla

Helsingin Energian Energiatorilla Sähkötalon kolmannessa kerroksessa avataan tulevana lauantaina 23.3. uusi kaikille avoin ja maksuton energianäyttely.

Teksti: Ulla-Maija Alander

Näyttely  kertoo laajasti energiasta ja sen merkityksestä sekä rohkaisee ja innostaa ihmisiä energiansäästöön.

Energiatori 2014

Helsingin Energian kehitysohjelma kohti hiilineutraalia tulevaisuutta 2050 esittäytyy näyttelyssä ihmiselle käsitettävässä muodossa. Energiatorin yhtä nurkkausta kiertää  historiajana, josta näkee Helsingin Energian historian käännekohdat aina toimintamme alusta vuodesta 1909 tähän päivään ja pitemmälle. Kehitysohjelmamme mukaisesti historiajana jatkuu tulevaisuuteen haarautuen erilaisiksi vaihtoehdoiksi sen mukaan, miten kaupunginvaltuutettujen päätökset toimintaamme ohjaavat.

Kehitysohjelman sisältö esitellään omalla ständillään, jonka yhteyteen on sijoitettu näyttö, josta kävijä pääsee suoraan seuraamaan tätä blogia! :)

Energiatorilta löytyy myös kosketusnäyttö, jossa kävijä voi selata Helsingin energiahistoriaa vuosikymmenten läpi. Näytöllä esitellään energiatapahtumia kullakin vuosikymmenellä, samoin päästömäärien kehitystä ja käytettyjä polttoaineita. Ihmisillä on mahdollisuus nähdä, että energiatehokkuus on ollut toiminnan johtotähtenä alusta asti. Tiesitkö muuten, että vuonna 1909 Suvilahden voimalaitoksen hyötysuhde oli 5,7 prosenttia?

Kehitysohjelma on Helsingin Energian kuningashanke, joka määrittää toimintamme pitkälle tulevaisuuteen. Sen rinnalla näyttelyssä esitellään muitakin Helsingin Energian keskeisiä hankkeita – älykkäitä sähköverkkoja, kaukolämmön ja kaukojäähdytyksen älykästä energiajärjestelmää, kotiautomaatiota, sähköisiä aurinkopaneeleja, etäluentaa, sähköisiä latauspisteitä… Energiatehokkuutta edistäviä hankkeita kaikki.

Yhdessä energian käyttäjien kanssa meillä on mahdollisuus aidosti hyödyttää yhteistä ilmastoamme – siihen näyttely meitä innostaa.

Tervetuloa Energiatorille koko perheen voimin lauantaina 23.3. klo 10–15! Lisätietoja täällä.

Energiatori 2

Lue lisää aiheesta

Hiilineutraalisuus