Blogi / 19.12.2016

Olemme mukana luomassa kestäviä bioenergiaratkaisuja

Tulevaisuuden kestävät bioenergiaratkaisut -tutkimusohjelma on juuri saanut myönteisen rahoituspäätöksen Tekesiltä ja on sitä myötä käynnistymässä.
Teksti: Tea Erätuuli

Tulevaisuuden kestävät bioenergiaratkaisut (Sustainable Bioenergy Solutions for Tomorrow, BEST) on energia- ja metsäteollisuuden rajat ylittävä ohjelma, jonka tavoitteena on kehittää suomalaisia bioenergiaan liittyviä tulevaisuuden liiketoimintamahdollisuuksia. BEST on ensimmäinen kahden SHOK-yhtiön Cleen Oy:n ja FIBIC Oy:n yhteinen tutkimusohjelma.

Tutkimusohjelmaan osallistuu metsä-, energia-, teknologia- ja konsultointiyrityksiä sekä tutkimuslaitoksia. Ohjelma kestää neljä vuotta ja on budjetiltaan noin neljä miljoonaa euroa vuodessa. Tekes rahoittaa BEST:iä sen ensimmäisellä kaksivuotisjaksolla 4,2 miljoonalla eurolla.

Me osallistumme ohjelmassa erityisesti biomassan polton kestävyyttä ja hyväksyttävyyttä tutkiviin osioihin. Teknisten kysymysten ohella biomassan saatavuus on tärkeä tekijä, mutta sen lisäksi myös poliittinen ilmapiiri ja kestävyysasiat. Tutkimusohjelmassa on myös paljon kysymyksiä, muun muassa  biomassan terminaalikonseptit, joihin tarvitaan loppukäyttäjän eli energiayhtiön näkemystä.

Yhdessä rakennamme tulevaisuuden bioenergiaratkaisuja!

 

 

Lue lisää aiheesta

Hiilineutraalisuus