Blogi / 19.12.2016

Huomisen energiajohtajien puheenjohtajana

Eipä siistiä: minut valittiin Maailman energianeuvoston (World Energy Council, WEC) Future Energy Leaders -ohjelman puheenjohtajaksi.

Teksti: Pirjo Jantunen

Future Energy Leaders -ohjelma, tuttavallisemmin FEL-100, on nuorille energia-alan ammattilaisille suunnattu verkosto, jonka tavoitteena on kehittää jäsentensä osaamista ja näkemyksiä, auttaa heitä verkostoitumaan sekä kasvattaa energia-alan johtajia. Verkoston kautta pääsee mukaan muun muassa WEC:n työryhmiin ja tapahtumiin, ja tätä kautta seuraamaan hyvin läheltä maailmanlaajuista energiakeskustelua.

Olen ollut verkostossa mukana reilut kaksi vuotta. Helenissä työ pyörii usein hyvin paikallisten kysymysten ympärillä, ja FEL-100:n kautta olen saanut globaalia näkökulmaa energia-alaan. Meillä Helsingissä lyhyetkin sähkökatkot pääsevät uutisiin, kun maailmassa on 1,2 miljardia ihmistä ilman sähköä. Omat ongelmat saavat perspektiiviä, mutta myös uusia ratkaisuideoita.

Mitä puheenjohtajuus käytännössä tarkoittaa? En tiedä vielä, sillä verkostolla ei ole aiemmin ollut puheenjohtajaa. Parhaillaan yhdessä muiden hallituksen jäsenten kanssa valitsemme uusia jäseniä verkostoon, suunnittelemme aiheita työryhmille ja pohdimme ohjelmaa syksyn FEL-Summittiin. Seuraavat kolme vuotta tuovat varmasti tullessaan paljon työtä, mutta myös mahdollisuuksia, joista en ole osannut haaveillakaan.

Energia-ala kohtaa parhaillaan, tulevaisuudesta puhumattakaan, suuria haasteita. Ilmastonmuutos, uusiutuvien ja uusiutumattomien luonnonvarojen riittävyys, vesipula, päästöt… Näihin ongelmiin ei ole vain yhtä ratkaisua, ja niiden selvittäminen vaatii uutta ajattelua.

Uutta ajattelua, uusia ideoita ja intoa kestävän energiatulevaisuuden rakentamiseen löytyy nuorilta. Haastan sinut ottamaan tulevaisuuden lupaukset mukaan toiminnan kehittämiseen. Voit aloittaa helposti vaikka kysymällä siltä kesätyöntekijältä, kuinka hän hoitaisi homman.

Energia-ala ei ole tunnettu nuorekkuudesta ja dynaamisuudesta. Vielä.

Lue lisää aiheesta

Helen