Blogi / 19.12.2016

Uutta virtaa sähköautoiluun

Sähköautojen latauksessa otetaan tänään merkittävä askel kohti parempaa palvelua koko Suomen kattavan Virtapiste-latauspalvelun avautuessa.

Teksti: Perttu Lahtinen

Uuden latauspalvelun perusta on Virtapiste-mobiilisovellus, jonka avulla sähköautoilija näkee latauspisteiden varaustilanteen reaaliajassa. Mobiilisovelluksen kautta autoilija voi varata itselleen latauspisteen sekä käynnistää ja lopettaa latauksen. Lisäksi sovelluksesta saa karttapalvelun myötä navigaatio-ohjeet haluamalleen latauspisteelle. Lataa sovellus täältä

Uutta virtaa sähköautoiluun

Latauksen voi jatkossa käynnistää sovelluksen lisäksi tekstiviestillä tai RFID-tunnisteella (latauskortti tai avaimenperä). Palveluun kuuluu myös 24/7 päivystävä palvelunumero 0800 02200, josta saa apua ongelmatilanteissa.

Helenin kaikki julkiset latauspisteet ovat jatkossa osa Virtapiste-palvelua, joten latauspisteiden käyttökokemus paranee mukavasti myös Helsingissä. Yhteiskäyttöisessä Virtapiste-verkostossa on tällä hetkellä 60 latauspistettä eri puolilla Suomea. Virtapisteen toteuttaja Liikennevirta tarjoaa teknologian ja huolehtii yhteiskäyttöön liittyvistä palveluista. Latauspisteiden omistajat puolestaan päättävät latauspalvelunsa maksullisuudesta ja hinnoittelusta. Helsingissä lataaminen muuttuu maksulliseksi kevään aikana.

Olen itse ollut mukana kehittämässä palvelua yhdessä Liikennevirran, yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden kanssa. Myöntää voin, että matkalla on ollut monia kommelluksia ja paljon säätöäkin. Startup-henkisesti yhdessä oppimalla olemme päässeet siihen, missä ollaan nyt. Olemme tästä aidosti ylpeitä. Toivottavasti tämä näkyy entistä parempana palveluna sähköautoilijoille. Se on suunta, johon pyrimme jatkossakin.

Kehitetään yhdessä Stadin latausverkostoa ja sen palvelua!

Lue lisää aiheesta

Sähköinen liikenne