Blogi / 19.12.2016

Äänestä vuoden ilmastotekoa!

Helen lisää merkittävästi uusiutuvan energian tuotantoa. Salmisaaren ja Hanasaaren voimalaitoksissa poltetaan jo puupellettejä hiilen joukossa. Salmisaaren öljylämpölaitoksen korvaamista pellettilämpölaitoksella suunnitellaan. Asiakkailla on myös mahdollisuus vaikuttaa uusiutuvan energian tuotannon lisäämiseen. Olemme mukana Vuoden ilmastoteko 2016 -kilpailussa – käy äänestämässä!

Myöhemmin Helsinkiin rakennetaan myös lisää biolämpölaitoksia siten, että vuoteen 2025 mennessä uusiutuvalla lämmöntuotannolla korvataan Hanasaaren voimalaitoksen tuotanto. 2020-luvulla Helenin tuotannosta 20 prosenttia on peräisin uusiutuvista energianlähteistä. Tavoitteena on hiilineutraali energiantuotanto vuonna 2050.

Helen myös osallistaa asiakkaita uudella tavalla, sillä heillä on mahdollisuus vaikuttaa uusiutuvan energian tuotannon lisäämiseen. Ostamalla uusiutuvaa kaukolämpöä asiakas saa 3,40 euron kuukausihintaan noin viidenneksen käyttämästään lämmöstä, 2000 kWh, puupelleteillä tuotettuna. Helen tuplaa määrän ja korvaa nykyistä lämmöntuotantoa uusiutuvalla 4000 kWh vuodessa. Näin asiakas voi omalla valinnallaan vähentää hiilidioksidipäästöjä.

Käy äänestämässä vuoden ilmastotekoa Energiateollisuus ry:n kilpailussa ja osallistut Helkama Jopo -polkupyörän arvontaan! Yleisöäänestyksen voittanut ehdokas julkistetaan ilmastoseminaarissa huhtikuussa. Muut kilpailussa mukana olevat ehdokkaat näet täältä.

Teksti: Marina Galkin-Aalto

Lue lisää aiheesta

Hiilineutraalisuus