Blogi / 19.12.2016

Earth Hour – henkilökohtainen haaste

WWF:n koordinoima maailmanlaajuinen Earth Hour -ilmastotapahtuma järjestetään nyt Suomessa kahdeksatta kertaa, ja Helen on tälläkin kertaa mukana. Helenin tavoitteena on hiilineutraalius 2050, joten meidän tavoitteemme ovat kampanjan suhteen yhteneväiset.

Teksti: Rauno Tolonen

Tällä kertaa Helenissä ei vain sammutella symbolisesti valoja, vaan aktivoidaan työntekijöitä osallistumaan omalla panoksellaan tapahtuman teemaan, joka on kynttiläillallinen ilmastoystävällisen ruuan äärellä.

Teema on minullekin haaste, sillä tiedostan kiusallisesti, että henkilökohtainen hiilijalanjälkeni ruuan suhteen on yhä aivan liian suuri.

Kun mietin romanttisen illan menua, ensimmäisenä tulee mieleen herkullinen pippuripihvi hyvän punaviinin kera. Toki molemmat luomuna, mutta se ei paljon auta isossa kuvassa. Lihalle pitää löytyä nyt vaihtoehto.

Onneksi apuun tulee rakas harrastukseni, kalastus. Pakastimesta löytyy itse pyytämääni haukea, joka on merkitty WWF:n kalaoppaassakin vihreällä merkillä. Tässä kohtaa moni nyrpistää kuitenkin nenäänsä ja toteaa, että pyh, hauki, eihän se ole edes kala, saatikka ainesta romanttiselle illalliselle. Vaimoni mielestä kuitenkin minun valmistamani hauki on parasta kalaruokaa, mitä hän on koskaan maistanut ja menee jopa pippuripihvin edelle. Tämä riittää minulle, ja tähän ilmastohaasteeseen on lopultakin helppo ja nautinnollista vastata.

Kannustan kaikkia osallistumaan Earth Hour:iin huomenna, lauantaina, oman ilmastoystävällisen kynttiläillallisen merkeissä!

Järkevä energiankäyttö on suositeltavaa muulloinkin kuin Earth Hour -iltana. Helsingin energiankulutusta (sähkö, lämpö ja jäähdytys) voit seurata helen.fi-etusivulta.

Lue lisää aiheesta

Fiksu energiankäyttö