Blogi / 19.12.2016

Helen edelläkävijänä energiatehokkuudessa

Helen päätti lähteä ensimmäisten joukossa mukaan uusiin energia-alan energiatehokkuussopimuksiin vuosille 2017-2025. Sopimuksilla toimeenpannaan energiatehokkuusdirektiivin velvoitteita, mutta markkinaehtoisemmin ja joustavammin.

Teksti: Rauno Tolonen

Vapaaehtoiset sopimukset ovat ”Suomen malli” täyttää kansainväliset energiatehokkuusvelvoitteet, ja niillä on saavutettu hyviä tuloksia. Helen saavutti omat aiemmat tavoitteensa jo etuajassa, ja vaikka uudet tavoitteet ovat entistä haastavammat, uskon, että niihin päästään.

Energiatehokkuus on yksi tärkeimmistä keinoista torjua ilmastonmuutosta, ja energiatehokkuussopimukset ovat keskeinen osa Suomen ja Helenin keinovalikoimaa ilmastohaasteeseen vastaamisessa.

Sähkön ja lämmön yhteistuotanto yhdessä kaukolämmön ja voimakkaasti kasvavan kaukojäähdytyksen kanssa muodostavat energiatehokkaan energiajärjestelmän perustan Helsingissä.

Energiatehokkuutemme on yhteistuotannon ansiosta maailman huippua. Koko Helen-konsernin energiataseesta laskettu tehokkuus on 88,6%. Tavoitteenamme on edelleen parantaa energiantuotannon ja -jakelun tehokkuutta sekä edistää asiakkaidemme energiansäästöä. Tuotannossa ja jakelussa energiatehokkuudella haetaan erityisesti kustannustehokkuutta.

Uudet energiaratkaisut vähentävät energian kulutusta

Tulevaisuudessa Helenin asiakkaille suunnatut uudet energiaratkaisut vähentävät energian kulutusta, tasaavat kulutushuippuja ja vähentävät päästöjä. Kyseessä ei ole siis vain sopimusasia vaan mitä suurimmassa määrin myös Helenin uuden strategian toimeenpanoa, jossa kasvua haetaan uusilla palveluilla ja tuotteilla.  Energiatehokkuus onkin tulevaisuudessa yhä enemmän liiketoimintaa kuin sopimustoimintaa.

Uusista asiakkaan energiatehokkuuteen liittyvistä tuotteista ja palveluista kerrotaan jatkossakin mm. tällä blogisivustolla.

Tuloksia aiemmasta energiatehokkuustoiminnastamme löytyy vastuullisuusraportistamme.

Katso energiatehokkuussopimuksista kertova video.

Lue lisää aiheesta

Fiksu energiankäyttö