Blogi / 19.12.2016

Suvilahden sähkövarasto tositoimissa

Pohjoismaiden suurin sähkövarasto läpäisi hyväksyntätestit, ja se otettiin virallisesti käyttöön.
Teksti: Kristiina Siilin

Kerroimme blogissa 16.5., kun sähkövarasto matkasi Italiasta Euroopan halki Helsinkiin, ja se asennettiin paikoilleen Suvilahden aurinkovoimalan viereen.

Suvilahden sähkövaraston kesään on kuulunut lukuisia testejä ja toiminnallisuuksien hiomista täyteen valmiuteen. Yhteisvoimin italialaisten ammattilaisten kanssa ahersimme sähkövaraston parissa käyttöönoton aikana. Yhteistyö sujui hyvin, ja toivottuun lopputulokseen pääseminen rikastutti matkan varrella myös hieman allekirjoittaneen italiankielistä sanavarastoa.

Paikan päällä Suvilahdessa asennettu ja säädetty akku on yksilöllisesti räätälöity Helenin tarpeisiin. Työn tuloksena saavutettiin merkittävin virstanpylväs tähän asti.  Sähkövaraston hyväksyntätestit osoittivat akun kykenevän luvattuihin toimintoihin moitteettomasti, ja se läpäisi testit.

Lukuisista testeistä tuotantoon

Hyväksyntätestien läpäisyn johdosta 1.8.2016 Pohjoismaiden suurin, teholtaan 1,2 megawatin ja kapasiteetiltaan 600 kilowattitunnin sähkövarasto otettiin virallisesti käyttöön, jolloin tutkimushankkeemme yhteistyössä Fingrid Oyj:n ja Helen Sähköverkko Oy:n kanssa starttasi.

Nyt on meidän vuoromme haastaa sähkövarasto ja koettaa sen rajoja kannattavan markkinaehtoisen käytön löytämiseksi. Kuluneiden kahden viikon aikana akku on suoriutunut loistavasti sähköverkon tukena, ja voimme luottavaisin mielin jatkaa mielenkiintoista ja antoisaa tutkimusta.

Suvilahden sähkövaraston kuulumisia voi jatkossakin lukea Uutta Voimaa -blogista.

Suvilahden sähkövarasto tositoimissa

Lue lisää aiheesta

Älykkäät ratkaisut