Blogi / 19.12.2016

Tulevaisuuden energiajohtajien visio

Sain olla mukana valmistelemassa Maailman energianeuvoston (World Energy Council, WEC) Future Energy Leaders -yhteisön näkemystä tulevaisuudesta. Visio julkaistiin viime viikolla World Energy Congressissa Istanbulissa.

Teksti: Pirjo Jantunen

Energiasektori muuttuu niin maailmalla kuin Suomessakin. Ilmastonmuutoksen lisäksi isona haasteena on energian saatavuuden varmistaminen niille maailman yli miljardille asukkaalle, joilla ei ole vielä sähköä käytössään.

World Energy Council painottaa, että energiasektorin tulisi siirtyä fossiilista polttoaineista kohti uusiutuvia. Toisaalta kongressissa puhuneet valtionpäänmiehet ja yritysjohtajat korostivat, että maailma tarvitsee enemmän öljyä ja kaasua. Ei kovin helppo yhtälö ratkaistavaksi. 

Muutosta ajavat valtioiden ja yritysten lisäksi myös ihmiset esimerkiksi kansalaisina, kuluttajina, äänestäjinä ja työntekijöinä. Y-sukupolvi edustaa vuonna 2020 lähes puolta maailman työvoimasta ja suurta osaa kuluttajista. Jotta energiasektori pystyy vastaamaan asiakkaidensa tarpeisiin ja houkuttelemaan osavaa työvoimaa, on etsittävä uusia mahdollisuuksia.

Uusien mahdollisuuksien ja innovaatiovaatimusten heittely ilmaan on helppoa, eikä yhtä ratkaisua tietysti olekaan. Future Energy Leaders -verkoston näkemyksen mukaan tärkeää on johtajuus, joustavat liiketoimintamallit ja inhimillisen pääoman parempi huomiointi. Koko julistus täällä.

Tutustu kongressin antiin laajemmin esim. Energypostissa.

 

Lue lisää aiheesta

Hiilineutraalisuus