Blogi / 14.2.2019

Tutkimusyhteistyö apuna Helenin energiatulevaisuuden luomisessa

Maailma muuttuu tällä hetkellä nopeammin kuin koskaan aikaisemmin, mutta myös todennäköisesti hitaammin kuin koskaan tulevaisuudessa. Energiasektorin kohdalla muutos on erityisen iso – puhutaan energiamurroksesta. Sen suurin haaste on energiatrilemma eli energian saatavuuden, hinnan ja ympäristövaikutusten tasapainotilan löytäminen.

Teksti: Tea Erätuuli

Nyt kun kivihiilen aikakausi on loppumassa, teemme Helenissä kovasti töitä, jotta löydämme parhaan mahdollisen lopputuloksen. Onneksi meillä on hyvä pohja luotuna. Esimerkiksi älykäs kaukolämpö- ja jäähdytysverkko mahdollistavat erilaisten kierrätyslämpöjen uudelleenhyödyntämisen, joilla säästämme neitseellisiä luonnonvaroja.

Muutoksessa menestyminen edellyttää kykyä reagoida nopeasti toimintaympäristön muutoksiin. Omia toimintaperiaatteita ja -malleja on kyseenalaistettava optimiratkaisun löytämiseksi – siitähän murroksessa on kyse.

Yhteistyö VTT:n kanssa tiivistyy


Helenillä on pitkät perinteet tutkimus- ja kehitystyössä yhdessä tutkimuslaitosten, oppilaitosten, laitevalmistajien ja muiden kumppaneiden kanssa. Olemme tehneet yhteistyötä monipuolisesti pienemmissä paikallisissa ja kansallisissa hankkeissa, ja toisaalta isoissa kansainvälisissä EU-hankkeissa.

Tutkimus- ja kehitystyömme tavoitteena on tukea Helenin tulevaisuuden visiota sekä tuoda vaihtoehtoja tulevaisuuden liiketoiminnan kehittämiseen. Tulevaisuudessa haluamme olla mukana yhä paremmin tukemassa asiakkaidemme arkea; tuoda koteihin vähäpäästöistä sähköä ja lämpöä sekä asumisen energiaratkaisuihin helppoutta.

Kehitystyön vauhdittamiseksi tiivistämme yhteistyötä Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa. Kumppanuusmallin myötä suunnittelemme energiatulevaisuutta jatkossa yhdessä. Saamme käyttöömme uutta tutkimustietoa ja osaamista, ja VTT:n tutkijat saavat konkreettisen testialustan energiateollisuudesta. Tutkimustarvetta katsotaan entistä paremmin kokonaisuutena ja ennakoiden.  Näin saamme luotua parhaita ratkaisuja tulevaisuuden asettamiin haasteisiin.

Lue lisää aiheesta

Älykkäät ratkaisut