Blogi / 7.8.2019

Uuden energia-aikakauden mahdollisuudet kaikkien ulottuville

Helen pyrkii olemaan yhä ketterämpi ja rohkeampi. Uuden strategian mukaisesti Helen vahvistaa kumppaniverkostoaan ja sijoittaa kasvuyrityksiin.

Teksti: Sampo Lehtiniemi

Helenin lähes puolen miljoonan asiakkaan toiveissa on tapahtunut selkeitä ja nopeita muutoksia - erityisesti ympäristöä huomioiville ja omaa elämänlaatua parantaville ratkaisuille on imua. Kyselyitä tulee asioista, joiden käyttöönotto vaatii hieman perehtymistä: Miten käynnistän sähköauton pikalatauksen lomareissulla? Entä saanko hyödynnettyä tonttimme alle varautunutta lämpöä? Asuntoni on kuuma kuin pätsi - miten saan sen viilennettyä? 

Asiakastarpeet ovat yhä kehittyneempiä, joten samalla Helen tarkentaa suuntaansa ketterämmäksi ja rohkeammaksi. Helenin strategiatyössä havainnoitiin tarkasti asiakkaita, kurkistettiin edistyneisiin vertailukohteisiin maailmalla, hyödynnettiin heleniläisten asiantuntemusta ja lisäksi arvioitiin, minkälaisiin kasvuyrityksiin ohjautuu sijoituksia tulevina vuosina. Konsultointiyhtiö PwC:n tutkimuksen mukaan kumppanuudet esimerkiksi datan, ohjelmistojen ja esineiden internetiin liittyvien toimijoiden kanssa ovat yhä todennäköisempiä energiayhtiöille. Uuden strategian mukaisesti Helen vahvistaa kumppaniverkostoaan ja sijoittaa kasvuyrityksiin.

Investointeja ratkaisuliiketoimintaan

Palveluiden kehittämisen näkökulmasta kiinnostavia vaihtoehtoja oli paljon, ja näkemystä haettiin suorien kilpailijoiden sijaan erityisesti niiltä toimialoilta, jotka ovat pidemmällä esimerkiksi asiakkaidensa digitaalisessa palvelukokemuksessa. Helen kehittää älykkäitä kiinteistöratkaisuja, alueellista uusiutuvaa energiaa ja sähköisen liikenteen ratkaisuja, ja näistä haetaan merkittävää kasvua.  Vakaa ja jatkuvasti tehostuva tuote- ja palveluliiketoiminta sähkössä, lämmössä ja jäähdytyksessä mahdollistaa investoinnit ratkaisuliiketoimintaan.

Helen kulkee kohti hiilineutraalia energiaa. Tavoitteena on puhtaampi, joustavampi ja älykkäämpi energiajärjestelmä ja kestävien energiajärjestelmien edelläkävijyys.

Kurkistuksen tulevaan voi aloittaa vaikkapa tutustumalla siihen, miten hiilineutraaliutta 2035 tavoitellaan tai kuinka julkisten sähköautojen latauspisteiden määrä nostetaan yli sataan.  Nämä ovat suosittuja toiveita, joita kehitetään jatkuvasti yhdessä asiakkaiden kanssa. Samalla syntyy uutta työtä, kasvua ja osaamista Suomeen. Heleniin saakin mielellään olla yhteydessä uuden energia-aikakauden tuomista mahdollisuuksista!

Lue lisää aiheesta

Helen