Blogi / 21.10.2020

Maalämpö täydentää Helenin tavoitteita kohti hiilineutraalia energiantuotantoa

Maalämpö on herättänyt kiinnostusta yhä useammassa taloyhtiössä ja kiinteistössä. Helen toteuttaa syksyn aikana ensimmäisen maalämpöön perustuvan pilottikohteen Espoossa sijaitsevaan rivitaloyhtiöön.

Kuvat: Kasper Garam

Teksti: Annukka Saari

Helenin tavoitteena on hiilineutraalius 2035, kuten koko Suomella. Tavoitteen saavuttamiseksi hiilidioksidipäästöjä on vähennettävä kaikilla sektoreilla. Erittäin suuri päästöjen vähennyspotentiaali on kiinteistöjen energiatehokkuuden parantamisessa ja uusiutuvan energian lisäämisessä. Helen on aktiivisesti mukana kehittämässä ja toteuttamassa asukkaille ratkaisuja, jotka vähentävät päästöjä ja parantavat energiatehokkuutta.

Maalämpöön perustuvan lämmitysratkaisun pitkä elinkaari sekä omavarainen ja päästötön lämmöntuotanto on houkutteleva vaihtoehto erilaisia lämmitystaparatkaisuja pohtivalle. Vastaamme asiakkaiden tarpeisiin tarjoamalla jatkossa maalämpöratkaisuja niin taloyhtiöille, kiinteistöille kuin kortteleillekin.

Ensimmäinen maalämpöpilotti rakenteilla taloyhtiöön

Helen toteuttaa syksyn aikana ensimmäisen maalämpöön perustuvan pilottikohteen espoolaiseen taloyhtiöön. Maalämpökentän poraukset ovat käynnissä. Porausten jälkeen työ jatkuu muilla töillä, ja jouluun mennessä asiakkaalla on energiatehokkaampi asunto-osakeyhtiö, ja uusi lämmitysratkaisu käytössään.

Pilottikohteiden avulla kehitämme maalämpöön perustuvista lämmitysratkaisuja asiakkaille, jotka haluavat lisätä omaa uusiutuvaa energiantuotantoa taloyhtiöönsä. Jatkossa asiakkaalla on mahdollisuus valita yhdeltä ja samalta toimittajalta haluamansa lämmitystapa avaimet käteen -periaatteella. Maalämpöratkaisuun sisältyvät niin alkuvaiheen kohteen kartoitus kuin asennetun lämmitysjärjestelmän huolto ja ylläpito.

pilottikohteeseen maalämpöä, aurinkosähköä, sähköistä latausta ja kiinteistövahti

Olemme rakentaneet maalämpöön perustuvaa osaamista Heleniin ja olemme iloisia siitä, että voimme tarjota yhdessä maalämpöratkaisujen kanssa myös muita energiansäästöön ja uusiutuvan energian lisäämiseen tähtääviä ratkaisuja asiakkaalle. Ensimmäiseen pilottikohteeseen toteutamme maalämmön lisäksi myös aurinkopaneelit kiinteistön katolle, sähköiset latauspisteet tuleville sähköautoille, huoneistojen lämpötilan olosuhteiden pysyvyyden varmistamisen kiinteistövahdin avulla sekä patteriverkoston säädön.

Ensimmäinen maalämpöpilotti toteutetaan kokonaistoimittajan kanssa. Kumppanimme maalämpöpilotin toteutuksessa on Tom Allen Senera Oy.

Maalämpöratkaisut toteutetaan tapauskohtaisesti taloyhtiön tarpeiden sekä tontin ja rakennusten asettamien reunaehtojen mukaisesti. Haluamme kertoa asiakkaalle hankkeen kustannukset mahdollisimman selvästi ja läpinäkyvästi, jotta asiakas voi valita eri vaihtoehtojen väliltä itselleen soveltuvimman ja varmasti luotettavimman ratkaisun.

Maalämpöjärjestelmän, samoin kuin muidenkin energiaratkaisujen, tulee olla energiatehokkaita, ekologisia sekä taloudellisesti kannattavia. Lue lisää Helenin maalämpöratkaisuista taloyhtiöille.

Lue lisää aiheesta

Taloyhtiöt Lämpö