Blogi / 16.12.2020

Pilottikohteen maalämpöjärjestelmä valmistui – samalla taloyhtiössä uusittiin koko energiaratkaisu

Saimme valmiiksi Helenin ensimmäisen maalämpöön perustuvan lämmitysratkaisun Espoossa sijaitsevassa taloyhtiössä. Maalämpö täydentää Helenin hiilineutraalia palveluvalikoimaa.

Teksti: Johannes Isohookana

Toteutimme syksyn aikana Helenin ensimmäisen maalämpöjärjestelmän espoolaiseen taloyhtiöön. Työ alkoi maalämpökentän porauksilla lokakuussa ja projekti valmistui suunnitelmien mukaisesti juuri sopivasti joulun alla. Nyt asiakkaalla on energiatehokkaampi asunto-osakeyhtiö ja uusi lämmitysratkaisu käytössään.

Pilottikohteeseen maalämpöä, aurinkosähköä ja energiatehokkuutta

Uuden lämmitysratkaisun lisäksi taloyhtiössä laitettiin koko energiaratkaisu uusiksi. Kiinteistöissä on nyt aurinkopaneelit katolla ja valmius latauspisteiden rakentamiseen tulevia sähköautoja varten. Lämmitystavan muutoksen yhteydessä taloyhtiön patteriverkosto tasapainotettiin, minkä myötä asukkaat pääsevät nauttimaan tasaisista lämpötiloista sekä seuraamaan olosuhteita Kiinteistövahti-palvelusta.

Projekti yhdisteli meillekin uudella tavalla toteuttamiamme energiaratkaisuja. Haasteilta ei vältytty, mutta tavoitteet täytettiin: taloyhtiön energiatehokkuus parani, ilmastopäästöt putosivat ja me opimme uutta kokonaisratkaisun toimittamisesta.

Asiakkaamme on ollut projektissa mukana erinomaisella yhteistyöhengellä ja uudet energiaratkaisut ovat kiehtoneet taloyhtiön asukkaita. Projekti saatiin valmiiksi aikataulussa ja taloyhtiön isännöitsijä kiitteli viimeisessä tapaamisessa erikseen projektipäällikköä toteutuksen onnistumisesta.

Pilottiasiakkaan näkemykset avainroolissa

Kehitämme Helenin maalämpöratkaisuja pilottikohteesta saatujen kokemusten perusteella. Pilottitaloyhtiön näkemykset ovat meille siis erittäin tärkeitä. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme jatkossa helposti lähestyttäviä maalämpöratkaisuja, joita täydentävät kattavat palvelut, kuten etävalvonta ja huolto. Pilottikohteen ja muiden asiakashaastattelujen perusteella lämmitysratkaisuilta odotetaan matalia ja ennustettavia kustannuksia, mahdollisuutta tuottaa energiaa itse sekä vähäpäästöisyyttä. Asiakkailta saamamme opin perusteella pystymme vastaamaan asiakastarpeisiin entistä paremmin.

Kiinnostuitko maalämpöratkaisuista? Ota yhteyttä, niin keskustellaan, miten maalämpö sopisi sinun taloyhtiöllesi!

Lue lisää aiheesta

Aurinkoenergia Taloyhtiöt Lämpö