Blogi / 1.12.2023

Älykkäämmän energian tekijät – 5 syytä hakea töihin Helenin digitaaliset ratkaisut -toimintoon

IT- ja digikehitys ovat tärkeässä roolissa matkallamme uudelle energia-aikakaudelle. Lue, mitä asioita asiantuntijamme arvostavat työssään digitaaliset ratkaisut -toiminnossa ja minkälaisia uramahdollisuuksia Helen tarjoaa devaajlle sekä data- ja digiosaajille.

1. Merkityksellisyys – rakennamme hiilineutraalia energiatulevaisuutta

Etsitkö työtä, jossa pääset aidosti vaikuttamaan puhtaampaan tulevaisuuteen?

Haluamme johtaa energiamurrosta vihreän siirtymän suunnannäyttäjänä, mikä edellyttää älykästä energiajärjestelmää, jota rakennamme datan, tekoälyn ja ohjelmistokehityksen avulla. Esimerkiksi energiamarkkinoiden lisääntynyt volatiilisuus on luonut täysin uudenlaisia tehtäviä energia-alalle, kuten sellaisten digitaalisten palveluiden kehittämisen, jotka auttavat asiakkaitamme käyttämään energiaan fiksummin.

Helenillä on myös laajoja hankkeita, jotka vievät kohti tavoitettamme olla hiilineutraali energiayhtiö vuonna 2030 sekä pyrkimystämme luopua polttamisesta vuoteen 2040 mennessä.

Merkityksellisyys näkyy myös huoltovarmuuden turvaamisena, joka on yksi Helenin tärkeimmistä tehtävistä.

2. Edelläkävijyys – kehitämme pitkäjänteisesti ja modernein teknologioin

Energia-alalla tapahtuva murros tarkoittaa ainutlaatuista tilaisuutta olla mukana kehittämässä jotain, mitä ei ole koskaan ennen tehty. Työtehtävät ovat mielenkiintoisia, mutta myös kompleksisia ja tarjoavat kokeneillekin tekijöille mahdollisuuden haastaa itseään ja kehittää omaa osaamistaan.

Yhtiöllämme on pitkä historia luotettavana energia-alan suunnannäyttäjänä ja teemme jatkossakin työtä pitkäjänteisesti ja tulevaisuuteen katsoen. Se ei kuitenkaan tarkoita historian havinaa ja pölyttyneitä toimintatapoja, vaan ketterää kehittämistä moderneilla teknologia- ja pilvistackeilla.

3. Näkyvät digitaaliset palvelut ja työn vaikuttavuus

Helen on yksi Suomen suurimmista energiayhtiöistä ja kehitämme uuden ajan energiapalveluja yli 550 000 asiakkaallemme. Oma Helenin ja yrityksille suunnatun Yritys Helenin lisäksi kehitämme muun muassa sähköauton latauspalveluja, aurinkovoimaloiden älykästä seurantaa sekä suurten sähkövarastojen akkutuottopalvelua, sekä paljon muuta.

Digiratkaisujen parissa pääsee toden teolla vaikuttamaan monen ihmisen arkeen sekä koko Suomen laajuisesti energiantuotannon tulevaisuuteen.

4. Asiakaskeskeisyys – tarjoamme mutkatonta ja oivaltavaa energiankäyttöä

Energian käyttäminen, säästäminen ja tuottaminen ovat tulleet osaksi arkipäiväisiä keskusteluja ja myös asiakkaiden odotukset energiapalveluista ovat muuttuneet merkittävästi. Asiakas on aina ollut toimintamme keskiössä ja haluamme jatkossakin panostaa nopeaan ja mutkattomaan palveluun. Kehittämällä uusia digitaalisia ratkaisuja tarjoamme jokaiselle asiakkaallemme hyödyllisiä oivalluksia arkeen ja mahdollistamme energiankäytön ympäristöä kunnioittaen.

5. Vastuullista johtamista ja yhdessä oppimista

Työelämän muutokset, kuten esimerkiksi digitalisaatio ja hybridityö ovat tuoneet uusia haasteita ja oppeja myös esihenkilötyöhön. Hyvään ja vastuulliseen johtamiseen on panostettu jo pidemmän aikaa ja se näkyy Helenillä erityisesti johtamisen 360-arvioinnin erinomaisina tuloksina, jotka ovat olleet hyvällä tasolla jo vuonna 2020, mutta ylsivät tänä vuonna kouluarvosanoin kiitettävän tasolle vastausprosentin ollessa 90 %.

Helenillä johtamisessa on kyse tiedolla johtamisesta, ihmisten johtamisesta, yhteistyöstä yli liiketoimintojen sekä omasta halustamme toimia yrityksen edun mukaisesti - unohtamatta oman ja toisten työn arvostusta sekä kiitoksen tärkeyttä.

Yksi arvoistamme on yhteistyön mestaruus ja työskentelemme oppien toisiltamme. Digitaaliset ratkaisut -toiminto on keskitetty IT- ja dataorganisaatio, joten työssä pääsee osaksi myös Helenin kasvavaa ohjelmistokehityksen sekä digi- ja datakehittäjien yhteisöä.

Hae mukaan kehittämään uuden energia-aikakauden digiratkaisuja!

Etsimme devaus-, digi- ja datatiimeihimme lisää huippuasiantuntijoita kehittämään kanssamme uuden energia-aikakauden digitaalisia ratkaisuja. Jos siis etsit urallesi uudenlaista merkitystä, katso avoimet työpaikkamme ja hae mukaan.