• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Miten voin pienentää kotini energiankulutusta?

Energiansäästöviikko tsemppaa energiansäästöön. Energiatorilla, Kampin Sähkötalossa tapahtuu koko viikon ajan.  Kannattaa siis hakea tapahtumista vinkkejä energiatehokkaaseen arkeen. Pienillä säädöillä ja muutoksilla omassa toiminnassaan voi saada aikaan tuntuvia säästöjä.

Miten voin pienentää kotini energiankulutusta?

”Mitä voin tehdä vähentääkseni kotini energiankulutusta?” on asiakkaidemme toistuva kysymys. Mielestäni jokainen voi tehostaa energiankulutustaan. Kodit ja taloudet ovat erilaisia, joten liikkeelle on lähdettävä omista lähtökohdista.

Neuvonnassa tämä tarkoittaa kulutustason selvittämistä. Etäluennan ja Sävel Plus -raportointipalvelun myötä se onnistuu helposti. Tuntitason kulutustietoa tutkimalla ja asiakkaan kanssa keskustelemalla löytyy usein johtolankoja kodin säästökohteisiin. Omaa kulutustaan säännöllisesti seuraamalla oppii hahmottamaan kodin sähkösyöppöjä ja näkee heti myös tehtyjen säästötoimien tulokset.

Säästöjä ilman suuria investointeja

Ilman suuria investointeja, pelkästään käyttötottumuksia muuttamalla, voidaan useissa tapauksissa energiaa säästää tuntuvasti. Merkittävää sähkönsäästöä voi syntyä jo, kun opetellaan sammuttamaan turhat laitteet ja valot. Ajastimet ja liiketunnistimet voivat olla paikallaan, jos laitteilla on tapana unohtua päälle. Turhien virtojen karsimisessa apuna voi käyttää myös virtakytkimellä varustettua jatkojohtoa.

Talvella kannattaa keskittyä lämmitykseen

Kannattaa tehdä oikeita asioita oikeaan aikaan. Talvella on hyvä keskittyä lämmityksen ja ilmanvaihdon säätöihin ja lämmityskauden ulkopuolella voidaan hakea säästöjä kodin laitteista. Yhden asteen pudotus huonelämpötilassa tarkoittaa 5 prosentin säästöä lämmityskustannuksissa, myös kaukolämpötaloissa.  Kahden minuutin suihku vastaa jääkaappipakastimen vuorokausikulutusta ja samalla energiamärällä 11 watin ledilamppua voidaan polttaa jo 3 ½ vuorokautta!

Miten voin pienentää kotini energiankulutusta?

Kerrostaloasunnoissakin yleistyneet mukavuuslattialämmitys ja ilmanvaihtokoneen tuloilman lämmitys kannattaa pitää maltillisella tasolla. Energiatorin näyttelyyn voi tulla kokeilemaan, miltä maltillinen lattialämmityksen taso kädelle tuntuu. Samalla saat muitakin konkreettisia ja havainnollisia vinkkejä kodin energiansäästöön. Tervetuloa!

Energiatorin energianäyttely ja neuvontapalvelu ovat avoinna vuoden ympäri.  Neuvontaan voi tulla arkisin klo 8.30–17 ilman ajanvarausta. Myös ryhmät ovat tervetulleita; aiheesta kiinnostuneelle ryhmälle voi varata luennon ja opastetun näyttelykierroksen numerosta 09 617 2726.

Energiansäästöviikolla kirjoitamme koko viikon energiansäästöstä. Tutustu muihin energiansäästöviikon postauksiin täällä!

Sari Loukasmäki

Sari Loukasmäki

Sari Loukasmäki jakaa neuvoja energian järkevään käyttöön Sähkötalon Energiatorilla. Ekologinen elämäntapa ja arkipäivän energiansäästö eivät ole hänelle tiukkapipoista nipottamista, vaan pieniä tekoja ja valintoja, jotka tuovat hyvän mielen asumismukavuudesta tai elämänlaadusta tinkimättä. Henkireikiä tälle metsäläiselle pääkaupungissa ovat luonnonkauniit, rauhalliset paikat metsässä ja meren rannalla.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Mitä väliä energiansäästöllä on?

Samalla kun keskustelu käy vilkkaana siitä, kuinka paljon uusiutuvia lisätään, miten energiaa tulevaisuudessa tuotetaan ja kenen vastuulla tämä kaikki on, olisi hyvä miettiä, tulisiko meidän, energian loppukäyttäjien, olla fiksuja ja vastuullisia?

  • 19.12.2016

Tervetuloa hakemaan eväät energiansäästöön!

Tervetuloa Sähkötalon Energiatorille (Kampinkuja 2) hakemaan eväät energiansäästöön lauantaina 5.10. kello 10–15! Tarjolla energiavinkkien lisäksi kahvia ja pullaa sekä Primulan leipää nopeimmille.

  • 19.12.2016

Elämää ja energiaa

Aurinko on elämän ja energian alkulähde. Ilman aurinkoa meitä ei olisi ja ilman energiaa maailma pysähtyisi.