• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Kohti vähähiilistä yhteiskuntaa

Hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli, IPCC, julkaisi 2. marraskuuta synteesiraportin, joka summaa yhteen viimeisen vuoden aikana julkaistut laajat osaraportit.

Kohti vähähiilistä yhteiskuntaa

Raportin viesti on selkeä: kasvihuonekaasujen pitoisuus on korkeampi kuin koskaan ja suurin tähän vaikuttava tekijä on ihmisen toiminnasta aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt. Ilmaston lämpeneminen on tosiasia ja toimenpiteisiin on ryhdyttävä. Raportti toteaa myös, että ilmaston lämpenemisen rajoittaminen alle tavoitellun kahden asteen edellyttää fossiilisista polttoaineista luopumista vuosisadan loppuun mennessä.

Päästöjen rajoittamiseksi tarvitsemme lyhyen ja pitkän tähtäimen toimenpiteitä, mutta myös toimia sopeutumiseen. Jo kahden asteen lämpötilan nousu aiheuttaa enemmän ääri-ilmiöitä, kuten tulvia ja kuivuutta.

VTT yhdessä VATT:n, Metlan ja GTK:n kanssa julkaisi 4.11. laajan selvityksen siitä, miten Suomi pystyy siirtymään vähähiiliseen yhteiskuntaan. Selvityksen tulokset tuovat ainakin meille suomalaisille toivoa siitä, että vähähiiliseen yhteiskuntaan päästään, sillä meillä on paljon vahvuuksia. Meiltä löytyy merkittäviä luonnonvaroja, kuten metsäbiomassaa, sekä korkeatasoista teknologista osaamista. Muutos edellyttää kuitenkin merkittäviä investointeja sekä uusien teknologioiden käyttöönottoa. Erityisesti energiasektori on tässä keskeisessä asemassa.

Helsingin Energia on sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjään 20 prosentilla sekä lisäämään uusiutuvan energian osuuttaan 20 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä. Pidemmällä tähtäimellä meillä on tavoitteena olla hiilidioksidineutraalius vuoteen 2050 mennessä. Vastaamme siis omalta osaltamme haasteellisiin tavoitteisiin. Jos olet blogia seurannut, niin olet varmaan huomannut, mitä kaikkea olemme jo tehneet ja mitä tulemme tekemään. Tässä muutamia hyviä esimerkkejä:

  • Rakennamme Suomen suurimman aurinkovoimalan Suvilahteen ja seuraavaa suunnitellaan
  • Pelletinpolttoa valmistellaan Salmisaaressa
  • Tutkimme kysyntäjoustoa
  • Hyödynnämme aurinkoenergiaa ja hukkaenergioita
  • Selvitämme tuulivoimaa Raaheen ja Helsinkiin

 

Maiju Westergren

Maiju Westergren

Maiju Westergren luotsaa Helenin vastuullisuusasioita sekä edunvalvontaa. Hänen mielestään energia-ala on täynnä mahdollisuuksia ja mielenkiintoisia ratkaisuja. Vapaa-ajallaan Maiju ihmettelee puutarhan rönsyämistä, tanssii flamencoa ja viihtyy liikkuen luonnossa.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

 • 19.12.2016

Matkaa hiilineutraaliuteen: 3 500 000 000 askelta

Tässä blogissa kerrotaan Helsingin Energian matkasta kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Olemme jo esitelleet monia keinoja, joiden avulla aiomme vähentää päästöjä. Mutta miten pitkä matka hiilineutraaliuteen oikeastaan onkaan? Kuinka paljon päästöjä meillä on vähennettävänä?

Mitä ilmastonmuutokselle voi tehdä?

Oliko viimeisin Seija-myrsky ilmastonmuutoksen aiheuttamaa vai ei? Miksei ole vielä lunta vaikka kohta on joulu? Ai kun on ilmastonmuutos, vai?
 • 19.12.2016

30 % päästövähennys Helsingissä mahdollista

Helsingin kaupungin teettämän selvityksen mukaan Helsinki voi vähentää ilmastopäästöjään 30 %:lla vuoteen 2020 mennessä.