• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Lisää tuulivoimaa Raaheen

Suomen Hyötytuuli Oy:lla on mittavia tuulipuistosuunnitelmia. Tavoitteena on jopa 400 MW lisää tuulivoimaa vuoteen 2020 mennessä.

Lisää tuulivoimaa Raaheen

Nyt tarkemmassa suunnitteluputkessa on jo 200 MW:n edestä tuulivoimaa, kertoo Suomen Hyötytuuli Oy:n hankekehityspäällikkö Miia Wallén. ”Se tarkoittaa 2–3 puistoa vuosittain”, Miia konkretisoi Hyötytuulen tulevaa rakennusvauhtia.

Ensi viikon maanantaina 6.10. on jännät paikat, kun Raahen kaupunginhallitus käsittelee kaavaehdotusta. Jos kaavaehdotus menee läpi, voisi vuonna 2016 tuotannossa olla 20 uutta tuulivoimalaa, mikä tarkoittaisi lähes 100 miljoonan euron investointia Raahen alueelle.

Raahe on tuttu paikka Suomen Hyötytuulelle jo ennestään, sillä jo vuonna 2005 Raahen Kuljunniemen tuulipuistoon pystytettiin ensimmäiset viisi voimalaa ja vuonna 2010 neljä lisää.  Tuulivoimalat työllistävät huoltohenkilökuntaa ja tarjoavat rakennusvaiheessa työmahdollisuuksia myös paikallisille toimijoille.

Miia kertoo, että tuo 6.10. on jännittävä päivä myös Porin Tahkoluodon merituulipuiston etenemisen kannalta, kun Porin kaupunki asettaa nähtäville kaavaehdotuksen, jossa on pyritty ottamaan kaikkien lausunnonantajien näkökulmat riittävästi huomioon. Tahkoluodon merituulivoimapuistoa on suunniteltu jo vuodesta 2000. Nyt TEM:n demotukikilpailu on käynnissä ja kaavatyö plus vesilupaprosessi pitäisi ehtiä saamaan huolella työstettyä vuoden loppuun mennessä. Tahkoluodossa sijaitsee tällä hetkellä Suomen ainoa merituulivoimala, joka on Hyötytuulen vuonna 2010 rakentama.

Töitä riittää myös Merikarvian Korpi-Matin tuulipuiston sekä Soinin Pesolan tuulivoimahankkeen kehittelyssä. ”Onneksi Porin Kirrinsannan projektissa myllyjä päästään talvella nostamaan ja voimaloiden on tarkoitus olla sähköntuotannossa jo maaliskuussa”, kiireinen hankekehityspäällikkö iloitsee.

Suomen Hyötytuuli Oy on vuonna 1999 perustettu tuulivoimayhtiö, jonka tarkoituksena on tuottaa puhdasta energiaa suomalaisille kaupunkiyhtiöille. Helsingin Energia on yksi yhtiön kahdeksasta osakkaasta. 

Lisää tuulivoimaa Raaheen

Kuvassa Miia Wallén ohjaa tuulivoimalan siipeä köyden avulla.

Tea Erätuuli

Tea Erätuuli

Tea Erätuuli katsoo maailmaa vastuullisuussilmälasein. Yritysvastuutyö kattaa sparrausta hiilineutraalin energiajärjestelmän kehittämisestä hankinnan koko toimitusketjun vastuullisuuteen.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Tuulivoimaa Helsinkiin?

Minulla oli kesällä mahdollisuus seurata nuorten ideapajatyöskentelyä Safari-leirillä, jossa nuorille annettiin konkreettinen energiaan liittyvä ongelma ratkaistavaksi.

Uusiutuvaa sähköä kestävästi ja vastuullisesti

Aurinkosähköä voi nyt saada myös ilman omaa tai vuokrattua aurinkopaneelia. Helenin uusi Ympäristösähkö on, sääoloista riippuen, yhdistelmä aurinko-, tuuli- ja vesisähköä. Se on siis sataprosenttisesti uusiutuvaa energiaa.
  • 19.12.2016

Merituulivoiman demotukea Hyötytuulelle

Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi 20 miljoonaa euroa demonstraatiotukea Suomen Hyötytuulen Porin merituulivoimahankkeelle. Hankkeessa suunnitellaan 11 merituulivoimalan rakentamista Porin Tahkoluodon edustalle.