• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Perustushommia Salmisaaressa

Salmisaaren voimalaitoksella valmistaudutaan pellettien polton aloittamiseen. Pellettisiilojen perustustyöt ovat parhaillaan käynnissä.

Kerroimme joulukuussa pellettijärjestelmän rakentamisen aloittamisesta Salmisaaressa, jossa kaksi tuhannen kuution siiloa sijoitetaan voimalaitosalueen keskelle. Nyt rakennustyöt ovat kovassa vauhdissa, kuten kuvista näkyy!

Pellettien poltto kivihiilen joukossa aloitetaan Salmisaaren lisäksi Hanasaaren voimalaitoksessa loppuvuodesta 5–7 prosentin osuudella. Vuodessa tämä tarkoittaa noin 100 000 tonnia eli 150 000 kuutiota pellettejä.

Tommi Nukarinen

Tommi Nukarinen

Tommi Nukarinen valvoo päivin ja öin Salmisaaren voimalaitoksen toimintaa. Työn ohessa hän myös tarkkailee voimalaitoksen tapahtumia kameran linssin takaa. Vapaa-ajallaan Tommi kiertää kamera kainalossa maalla ja merellä, tavoitteenaan saada napattua hyviä kuvia merenelävistä.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Siilot saapuivat

Aloitamme pelletin polton Salmisaaren voimalaitoksessa vuoden lopulla. Tätä varten rakennamme voimalaitokselle pellettisiilot, jotka saapuivat  sunnuntai-iltana Tammasaaren satamaan. Katso kuvasarja siilojen siirrosta!
  • 19.12.2016

Pellettijärjestelmän rakentaminen alkaa Salmisaaressa

Kuu kiurusta kesään, ja vuosi maanrakennuskoneesta pelletin tuloon. Salmisaaren voimalaitostontilla alkaa pellettisiilojen pohjustustyö.

  • 19.12.2016

Pelletti palaa Helsingissä – miten ainutlaatuinen seospoltto on toiminut?

Kotimaista pellettiä on poltettu jo tonneittain Hanasaaren ja Salmisaaren monipolttoainevoimalaitoksissa. Kaukolämpöä ja sähköä on tuotettu helsinkiläisille pelletin ja kivihiilen seospoltolla Salmisaaressa jo vuoden ajan.