• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Siilot saapuivat

  • 2016-12-19
Aloitamme pelletin polton Salmisaaren voimalaitoksessa vuoden lopulla. Tätä varten rakennamme voimalaitokselle pellettisiilot, jotka saapuivat  sunnuntai-iltana Tammasaaren satamaan. Katso kuvasarja siilojen siirrosta!
Siilot saapuivat

Teksti: Pirjo Jantunen

Siiloihin mahtuu yhteensä 2000 kuutiota pellettiä. Siilojen halkaisija on 10 metriä, ja niiden katto nousee yli 20 metrin korkeuteen. Pellettisiilot kootaan neljästä osasta, joista suurimmat painavat noin 35 000 kiloa. Siilojen lisäksi voimalaitosalueelle rakennetaan myös vastaanottorakennus ja kuljettimet, joilla annostellaan ja syötetään puupelletit kivihiilen joukkoon.

– Salmisaaren voimalaitoksessa ryhdytään polttamaan puupellettiä kivihiilen joukossa 5–7 prosentin osuudella tämän vuoden lopusta alkaen. Kun rinnakkaispoltto alkaa, voimalaitokselle tulee kulkemaan 5–7 pellettirekkaa vuorokaudessa, projektipäällikkö Teemu Nieminen kertoo.

Lue lisää tiedotteesta.

Siilot saapuivat
Siilot saapuivat
Siilot saapuivat
Siilot saapuivat
Siilot saapuivat
Siilot saapuivat
Siilot saapuivat

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Siilot valmiina Salmisaaressa

Heinäkuun alussa Tallinnasta tuodut kaksi pellettisiiloa ovat nyt perustuksillaan Salmisaaren voimalaitoksella, jossa aloittamme pelletin polton vuoden lopulla.

  • 19.12.2016

Tervehdys Salmisaaren työmaalta!

Pellettien polton aloittamiseen valmistaudutaan Salmisaaressa kovaa vauhtia. Rakennustyömaa on aktiivinen ja etenee mukavasti. Parhaillaan valamme siilo- ja vastaanottorakennuksen rakenteita.
  • 19.12.2016

Pelletti palaa Helsingissä – miten ainutlaatuinen seospoltto on toiminut?

Kotimaista pellettiä on poltettu jo tonneittain Hanasaaren ja Salmisaaren monipolttoainevoimalaitoksissa. Kaukolämpöä ja sähköä on tuotettu helsinkiläisille pelletin ja kivihiilen seospoltolla Salmisaaressa jo vuoden ajan.