• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Lisää aurinkoa, pian sitä saa!

  • 2016-12-19
Kilvan lisääntyvän auringonpaisteen kanssa alamme rakentaa toista aurinkovoimalaa Helsinkiin. Uusi aurinkovoimala tulee olemaan peräti kaksi kertaa Suvilahden aurinkovoimalaa suurempi.
Lisää aurinkoa, pian sitä saa!

Helenin talvella 2015 rakentama Suvilahden aurinkovoimala oli valmistuessaan Suomen suurin, ja nyt rakennettava uusi Kivikon aurinkovoimala rikkoo jälleen edelliset ennätykset. Kivikon aurinkovoimalan teho tulee olemaan yli 800 kW, kun taas Suvilahden teho on 340 kW. Yhteensä Helenin aurinkovoimalat ylittävät siis kirkkaasti megawatin rajan.

Kivikon hiihtohallin katolla riittää lääniä. Sinne mahtuu lähes 3000 aurinkopaneelia, ja ne peittävät yhteensä noin hehtaarin alueen. Paneelit myydään nimikkopaneeleina, ja asiakkaan nimikkopaneelin tuottama sähkö hyvitetään sähkölaskussa. Asiakkaan hankkima yksikin nimikkopaneeli tuottaa jo merkittävän määrän sähköä: yli 11 prosenttia kerrostalokaksion vuosikulutuksesta. Paneelien myynti alkaa myöhemmin, mutta oman nimikkopaneelin voi nyt varata netissä.

Lisää aurinkoa, pian sitä saa!

Projektinjohtaja Atte Kallio kiipesi tikkaita pitkin tuuliselle Kivikon hiihtohallin katolle mittailemaan tulevan aurinkovoimalan ulottuvuuksia. Katolle asennettavien 3000 paneelin yhteinen vuosituotanto tulee yltämään lähes 800 megawattituntiin.

– Parasta aurinkovoimalassa on se, että ostamalla nimikkopaneelin asiakas voi aidosti vaikuttaa uusiutuvan energian lisäämiseen Suomessa. Kun ostat nimikkopaneelin, Suomessa tuotetun aurinkoenergian määrä kasvaa täsmälleen nimikkopaneelin tuotannon verran. Lisäksi Helen lupaa rakentaa niin monta uutta aurinkovoimalaa kuin asiakkaat haluavat! kertoo Atte.

Lisää aurinkoa, pian sitä saa!

Kivikon hiihtohallilta löytyy hiihtoradan lisäksi kuntosali, HopLop, Unique Lapland -talvimaailma ja pian myös aurinkovoimala. Hiihtohallin iso, viisto katto on suunniteltu alun perinkin aurinkopaneeleita silmällä pitäen, ja aurinkopaneeleille on jo asennettu pidikkeet. Samaan aikaan kun Suvilahden aurinkovoimala Sörnäisissä tuottaa nykyisille nimikkopaneelien omistajille sähköä, uudet aurinkopaneelit nousevat Kivikon hiihtohallin katolle. Valmista tulee syksyllä 2015.

Lue lisää!

Teksti: Marina Galkin-Aalto

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Joko sinulla on nimikkopaneeli?

Kivikkoon rakennettavan aurinkovoimalan nimikkopaneelien myynti on alkanut, ja lähes kolmasosa paneeleista on jo myyty. Aurinkosähkön tuottajaksi pääsee helposti muutamalla klikkauksella.
  • 19.12.2016

Jos kesän sää oli osin pettymys, Suvilahden tuotanto ei

Suvilahden aurinkovoimala täytti tuotanto-odotukset ja Kivikossa homma etenee.
  • 19.12.2016

Säätövoimaa Suvilahden aurinkovoimalasta

Suvilahden aurinkovoimalan nimikkopaneelit tulivat julkiseen myyntiin tänään, vaikka päivä sen kuin lyhenee. Usein kuuleekin sanottavan, etteivät aurinkopaneelit tuota pimeässä ja kylmässä pohjolassa. Auringosta saadaan kuitenkin kulutuksen ja tuotannon tasapainottavaa säätövoimaa.