• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Pariisista Helsinkiin

Pariisissa solmittiin lauantaina ilmastosopimus, jonka vaikutukset tulevat näkymään myös Helsingissä.
Pariisista Helsinkiin

Sopimus viitoittaa tietä vähäpäästöiseen tulevaisuuteen. Tavoitteena on rajoittaa ilmaston lämpeneminen kahteen asteeseen esiteolliseen aikaan verrattuna, ja pyrkiä korkeintaan 1,5 asteen lämpenemiseen.

On todella hyvä, että sopimus saatiin viimein aikaiseksi. Hiilidioksidipäästöt ja niiden vaikutukset eivät kunnioita valtioiden rajoja, joten kaikkien mukana oloa tarvitaan. Nyt kaikki osallistuvat ilmastotalkoisiin, teollisuusmaat isommalla panostuksella, ja kehittyviä talouksia autetaan vähäpäästöisiin ratkaisuihin siirtymisessä.

Helenin ja energia-alan näkökulmasta sopimus on tärkeä. Se selkeyttää tilannetta ja kannustaa markkinaehtoisten keinojen, kuten päästökaupan käyttöön.

EU:n päästökaupan kautta päästöille asetetaan hinta markkinoilla. Tulevat uudistukset toivottavasti vielä vahvistavat päästökaupan ohjaavuutta. Tärkeää on, ettei samaan aikaan tehdä päällekäistä ohjausta, vaan annetaan päästökaupan toimia.

Sopimus on solmittu, mutta toteutuakseen se vaatii käytännön toimia. Helenissä jatkamme hiilineutraaliuteen tähtäävän kehitysohjelman mukaista työtä, eli lisää uusiutuvia ja vähentää kivihiilen käyttöä. Ensimmäisenä askeleena lisäämme biopolttoaineiden käyttöä lämmöntuotannossa. Huomioimme myös uusien teknologioiden mahdollisuudet sekä mahdolliset muutokset asiakkaiden energiankäytössä. Esimerkiksi aurinkolämmön, geotermisen lämmön ja lämpöpumppujen laajamittaista hyödyntämistä selvitetään.

 

 

Maiju Westergren

Maiju Westergren

Maiju Westergren luotsaa Helenin vastuullisuusasioita sekä edunvalvontaa. Hänen mielestään energia-ala on täynnä mahdollisuuksia ja mielenkiintoisia ratkaisuja. Vapaa-ajallaan Maiju ihmettelee puutarhan rönsyämistä, tanssii flamencoa ja viihtyy liikkuen luonnossa.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Ilmastoinnovaatioita meiltä ja maailmalta

Mikä olisikaan ollut ilmastokokoukselle sopivampi paikka kuin Ranska, yksi maailman vähäpäästöisimmän energian tuottajista?

Sitran selvitys osoittaa, että Helsinki näyttää mallia ilmastoratkaisuissa

Lämmön ja sähkön yhteistuotanto on tärkein ilmastoratkaisu, jonka hyödyntäminen muissa maissa yhtä kattavasti kuin Suomessa ja Tanskassa vähentäisi päästöjä huomattavasti.

Säästän – vai säästänkö sittenkään?

Pohdintaa energian kulutuksesta ja omasta hiilijalanjäljestä.