• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Tule moikkaamaan meitä Lähienergiatorille!

  • 2016-12-19

Olemme Lähienergiatori-tapahtumassa Kampin Narinkkatorilla tänään perjantaina kello 19 saakka.

Tule moikkaamaan meitä Lähienergiatorille!

Teksti: Pirjo Jantunen

Tule pisteellemme tutustumaan Kivikon aurinkovoimalaan ja aurinkopaneeleihin sekä kuulemaan maailman parhaasta kaupunkienergiasta.

Lähienergiatori esittelee päivän ajan uusiutuvaa energiaa ja energiatehokkuutta. Tapahtumassa on lähes 50 näytteilleasettajaa, esillä on mm. aurinkopaneeleja, maailman suurin aurinkokeräin, lämpöpumppuja sekä sähkö- ja biokaasuautoja.

Aurinkoenergialla sähköistetyllä lavalla kuullaan tietoiskuja uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden järjestelmistä. Tarjolla on myös ruokaa ja viihdettä.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Aurinkopaneelien asennus alkoi Suvilahdessa

Suvilahden aurinkovoimalan paneelien asennus alkoi tänään. Seuraa paneelien asennusta livenä webbikamerasta!

Uusiutuvaa energiaa yhdessä kumppaneiden kanssa

Helen on käynnistänyt pilotointiprojektin, jonka myötä rakennamme uutta uusiutuvan energian tuotantokapasiteettia yhteistyössä kumppaneiden kanssa. Kumppaneille myönnetään tukea Ympäristöpenni-varoista.

Riittääkö sähkö myös tulevaisuudessa?

Toissa viikon puheenaihe oli sähkökapasiteetin riittävyys paukkupakkasilla. Kantaverkkoyhtiö Fingridin mukaan alkuvuoden pakkaspäivinä käytiin tuotannon äärirajoilla. Kotimainen kapasiteetti oli täydessä käytössä ja silti yli neljännes sähkön tarpeesta piti tuoda ulkomailta. Onneksi suurissa tuotantolaitoksissa tai siirtoyhteyksissä ei ollut häiriötä. Investoinnit uuteen sähkön tuotantokapaisteettiin ovat alhaisia. Mikä avuksi sähkön riittävyyteen?