Uusiutuva kaukolämpö tulee!

Tarjoamme ensimmäisenä Suomessa kerrostalossa asuville kaukolämmön käyttäjille mahdollisuuden vaikuttaa käyttämänsä kaukolämmön energianlähteeseen.
Uusiutuva kaukolämpö tulee!

Siis vähän kuten vihreää sähköä, voi kaukolämmitetyssä talossa asuva jatkossa hankkia myös vihreää, tai ehkä mieluummin uusiutuvaa, kaukolämpöä. Valinnallaan voi vaikuttaa uusiutuvan energian tuotannon lisäämiseen Helsingissä.

Kuulostaako viherpesulta? Olemmehan jo päättäneet lisätä uusiutuvan energian osuutta kaukolämmön ja sähkön tuotannossa: puupelletin poltto on jo aloitettu Salmisaaren voimalaitoksessa ja Hanasaari seuraa perästä vuoden vaihteessa. Vuoteen 2020 mennessä tavoitteenamme on lisätä uusiutuvan energiantuotannon osuus 20 %:iin, ja pidemmän aikavälin tavoitteenamme on hiilidioksidineutraali energiantuotanto.

Viherpesusta ei kuitenkaan ole kyse, vaan asiakkaiden tarpeisiin vastaamisesta ja heidän vaikutusmahdollisuuksiensa laajentamisesta. Helsinkiläiset ovat jo vuosia toivoneet mahdollisuutta ostaa uusiutuvaa kaukolämpöä.

Uusiutuvaa kaukolämpöä hankkimalla voit edistää uusiutuvan energian lisäämistä Helsingissä, sillä sitoudumme lisäämään uusiutuvan energian määrää kaukolämmön tuotannossa vähintään kaksi kertaa uusiutuvaa kaukolämpöä ostetun määrän.

Käytännössä siis:

1. Asiakas ostaa uusiutuvaa kaukolämpöä. Hänelle kiinnitetään vuosittain 2 000 kWh puupelletillä tuotettua kaukolämpöä. Tämä vastaa noin 20 % keskimääräisen helsinkiläisen kerrostalohuoneiston vuosittaisesta lämmönkulutuksesta.

2. Me tuplaamme määrän, ja lisäämme uusiutuvan kaukolämmön tuotantoa 4 000 kWh:a jo olemassa olevan uusiutuvan tuotannon päälle.

Uusiutuva kaukolämpö maksaa 3,40 euroa kuukaudessa, eikä vaikuta taloyhtiön tai omakotitaloasiakkaan kaukolämpösopimukseen. Kuten vihreässä sähkössä, myös uusiutuvassa kaukolämmössä fyysinen tuote on sama sopimuksesta riippumatta. Lue lisää uusiutuvasta kaukolämmöstä.

Tuote on suunnattu helsinkiläisille kotitalouksille, mutta niiden lisäksi myös yrityksillä on mahdollisuus hankkia uusiutuvalla energialla tuotettua kaukolämpöä. Ensimmäinen yritysasiakkaamme on Viikin Ympäristötalo, jossa sijaitsevasta Helsingin kaupungin ympäristökeskuksesta tulee pellettikaukolämmön ansioista Suomen ensimmäinen hiilineutraali virasto jo tänä vuonna.

Helsinkiläinen, voit vaikuttaa siihen, miten kaukolämpöä tuotetaan!

Pirjo Jantunen

Pirjo Jantunen

Pirjo Jantunen kehittää Helenissä energiaratkaisuja, jotka parantavat kiinteistöjen energiatehokkuutta ja vähentävät hiilidioksidipäästöjä. Hän uskoo, että ilmastokriisi ratkaistaan teknologian ja ihmisten yhteistyöllä. Pirjon mielestä parasta vastapainoa työlle on ratsastus ja pesäpallo.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Biokaasusta lämmöksi

Otamme jälleen yhden askeleen eteenpäin matkallamme kohti ilmastoneutraalia tulevaisuutta: ryhdymme tuottamaan uusiutuvaa kaukolämpöä biokaasulla.

Linnassa ei enää hikoilla

Itsenäisyyspäivän juhlan lämpö siirtyy nyt kaukolämpöverkkoon, kun Presidentinlinnan mittavan peruskorjauksen yhteydessä tiloihin asennettiin myös kaukojäähdytys.

Kaukojäähdytys, hurraa!

Syksy on nyt täällä, taas valitellaan kylmää – säätieteilijät uhkailivat jo yöpakkasilla jopa täällä etelässä.